Le Mans: Audi Sport postave objavljene

0
1024
Image

 

Audi Motorsport odeljenje je odmah po objavljivanju liste učesnika na ovogodišnjem Le Mansu, objavilo spisak vozača, koji će voziti R15 plus prototip, u pokušaju da Le Mans trofej vrate u Ingolštat.

Ovogodišnja trka, 24 časa Le Mansa će biti vožena po 78-mi put tokom 12. i 13. juna. Audi Motorsport će angažovati tri posade, koje će upravljati poslednjom generacijom LMP1 prototipa – R15 TDI plus.

Udarni trojac će biti Dindo Capello, Tom Kristensen i Allan McNish. Ova posada je u zajedničkom bilansu vlasnik čak 12 pobeda na ovoj trci, a ova posada je i osvojila pobedu 2008. godine.

Drugu posadu sačinjavaju Porsche Motorsport fabrički vozači na "pozajmici" – Timo Bernhard i Romain Dumas, a treće mesto pripada ovogodišnjem pobedniku 24 časa Dejtone – Mike Rockenfelleru.

Treću posadu sačinjavaju potpuno novi vozači za Audi (kada se govori o trci na Le Mansu). U pitanju su Marcel Fassler, Andre Lotterer i Benoît Treluyer.

Audi Sport Joest posade će imati brojeve #7 i #8, dok će Audi Sport North America posada imati broj #9.

Dr. Wolfgang Ullrich, direktor Audi Motorsport odeljenja, je izjavio: "Vrlo smo zadovoljni što je ACO prihvatio naše tri aplikacije za učestvovanje na ovogodišnjoj trci. Naš cilj je da Le Mans trofej ponovo osvojimo, kao i da sve tri posade stignu do cilja. Ovom prilikom se opet zahvaljujem što nas Porsche Motorsport i ove godine podržava sa njihva dva vozača, baš kao što su to uradili i prošle godine."

Audi posade na Le Mans 2010:
#7 Dindo Capello (I)/Tom Kristensen (DK)/Allan McNish (GB)
#8 Marcel Fassler (CH)/Andre Lotterer (D)/Benoît Treluyer (F)
#9 Timo Bernhard (D)/Romain Dumas (F)/Mike Rockenfeller (D)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here