Trenutno najžustrija mašina u Megane gami nosi oznaku GT, ali takva situacija će se za par meseci promeniti kada, početkom 2018, Megane RS četvrte generacije bude prikazan.

Renault, kao kompanija, je odlučan da u svojim automobilima ponudi najnoviju tehnologiju, a Renault Sport modeli u stopu prate taj trend. EDC menjač, 4Control, Multi-Sense, Launch Control – sve su to nove tehnologije koje čine vozača bržim nego što on to jeste. Sa jedne strane, to je realnost modernog doba, ali sa druge strane vozači koji vole da budu angažovani prilikom vožnje toliku količinu asistencije baš i ne cene, posebno kada se ona ne može isključiti.

 

Možda najbolji pokazatelj je da je Megane RS 265 na našem merenju performansi zabeležio skoro celu sekundu lošije vreme od deklarisanog, dok je ovaj automobil sposoban da beskonačno puta „ispuca“ u desetinku isto vreme bez obzira da li je za volanom Niko Hulkenberg ili neko ko je upravo položio vozački ispit.

Jedna od tehnologija koja će biti rado prihvaćena od obe grupacije vozača je 4Control, koji je potpuno promenio dinamiku vožnje. U nekim situacijama ponašanje automobila je vrlo nelogično, ali je samo pitanje navikavanja na takvu reakciju. Ono što je sigurno, Megane GT na krivudavim sekcijama ostavlja utisak daleko kraćeg i lakšeg vozila, skoro kao da ste za volanom Twinga RS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here