Volkswagen T-Roc dopunjava SUV porodicu

0
551
NAS SPONZOR

Volkswagen novim SUV modelom T-Roc namerava da dopuni svoju ponudu u ovom segmentu krajem ove godine. Novi model će oštrijim i kompaktnijim izgledom i dimenzijama urbanog krosovera biti dobra dopuna tradicionalno koncipiranom Tiguanu.

T-Roc će biti veoma važan model za Volkswagen, pošto se u narednim godinama očekuje širenje tržišnog SUV segmenta. Njegov manji srodnik T-Cross stiže na tržište tokom sledeće godine.

Ovo će biti prvi istinski lajfstajl CUV (Crossover Utility Vehicle) upakovan sa veoma inovativnim digitalnim funkcijama i najnovijim sistemima koji pomažu vozaču. T-Roc će biti veoma važan model za marku Volkswagen, koji će pokrivati SUV segment ispod Tiguana”, izjavio je šef prodaje i marketinga Volkswagena Jirgen Štakman (Juergen Stackmann).

 

T-Roc će biti predstavljen medijima na ceremoniji 23. Avgusta, a javnu premijeru imaće na Sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca.

Ovim modelom Volkswagen nastavlja ofanzivu u SUV segmentu iz prve polovine godine. U Kini je počela prodaja Tiguana sa produženim međuosovinskim razmakom, zajedno sa modelom Teramont, koji se u Americi prodaje pod imenom Atlas.

Na američkom tržištu Tiguan sa kratkim međuosovinskim razmakom zamenjen je novim modelom, koji ima prostora za sedam putnika. Taj model u Evropi će se prodavati pod imenom Tiguan Allspace zajedno sa standardnim Tiguanom.

Prethodni tekstNovi direktor Toyota Gazoo Racing LMP1 tima
Sledeći tekstFerrari – rast profita za 24%

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here