Ferrari – rast profita za 24%

0
453
16ferrari apertapariz3
NAS SPONZOR

Profit Ferrarija u drugom kvartalu povećan je za 24% zahvaljujući velikoj potražnji za specijalnim edicijama, uključujući kabriolet LaFerrari Aperta, koji košta 2,1 miliona dolara. Direktor grupacije FIAT Chrysler automobili i kompanije Ferrari Serđo Markione istovremeno je potvrdio da bi ova eksklulzivna sportska marka mogla da proširi ponudu nekom vrstom SUV modela sa četiri sedišta.

Zarada pre ispalte kamata, poreza i amortizacije povećana je na 270 miliona EUR sa 217 miliona EUR u istom periodu prošle godine, saopštio je Ferrari. Kompanija je zadržala prognozu o zaradi od 950 miliona EUR u 2017. godini. Markione je u martu izjavio da bi ta brojka mogla da dostigne milijardu EUR.

U Ferrariju razmatraju keriranje prostranijeg modela sa četiri sedišta o okviru dalje ekspanzije marke izvan tradicionalnog segmenta sportskih automobila, kako bi profit bio udvostručen do 2022. godine. Petogodišnji plan obuhvata godišnje isporuke preko trenutnog limita od 10.000 automobila, koji je Ferrari sam sebi odredio da bi zadržao ekskluzivnost marke. Ove godine moglo bi da bude isporučeno oko 8.400 automobila.

Ferrari je izdvojen u samostalnu marku prošle godine i već je sastavio plan o predstavljanju više specijalnih modela povodom obeleževanja 70 godina od svog osnivanja.

Markione će početkom 2018. godine predstaviti poslovnu strategiju za FCA i Ferrari. On planira da se povuče sa direktorske pozicije u ovim kompanijama u narednim godinama.

Prethodni tekstVolkswagen T-Roc dopunjava SUV porodicu
Sledeći tekstToyota i Mazda – nova alijansa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here