TVR najavio povratak novim kupeom

0
449
NAS SPONZOR

TVR je ovom slikom najavio premijeru svog novog modela posle nekoliko godina blokiranih projekata i finansijskih problema. Automobil će biti predstavljen us eptembru, na festivalu Goodwood Revival.

Prema najavama, u budući kupe biće ugrađen petolitarski V8 motor iz Forda Mustanga, snage oko 480KS, koji će se kombinovati sa šestostepenom manuelnom transmisijom. Snaga će se prenositi na zadnje točkove. Kupe će biti težak oko 1200kg i imaće šasiju od karbonskih vlakana.

Kompanija je objavila da će već primila više od 400 narudžbina, a cena primerka iz početne serije je oko 88000 funti. TVR je u prethodnoj godini pripremao novi proizvodni pogon u Velsu, posle selidbe iz Blekpula.

Posle serije tajnih privatnih prezentacija novog automobila organizovanih za postojeće kupce, znamo da imamo vrući hit u rukama i s nestrpljenjem očekujemo reakcije javnosti u septembru„, izjavio je predsednik TVR-a Les Edgar.

TVR, pored ovog kupea, u planu ima još  tri modela. Kompanija planira da dostigne godišnju proizvodnju od 2000 automobila u prvih pet godina posle obnove rada.

Prethodni tekstOpel predstavio Grandland X u Beogradu
Sledeći tekstVolvo – najveći profit od 2011. godine