Fisker EMotion – prva slika

0
417

Ovo je prvi zvanični prikaz električnog modela Fisker EMotion. Automobil predstavlja dizajnersku evoluciju prethodnog modela Karma (sada Revero), sa ambicijom da bude konkurent Teslinom Modelu S i predstojećem Modelu 3.

Određene sličnosti većine električnih modela potiču usled potrebe da budu što više aerodinamični. Za razliku od ostalih, EMotion je karakterističan po “leptir” vratima.

Fisker je objavio ovu sliku i podatak da će automobil imati autonomiju od 640 ili više kilometara i da će baterija moći da mu se napuni za samo 9 minuta, naravno u slučaju da se koristi specifična oprema. Automobil će raspolagati i tehnologijom za autonomnu vožnju i koristiće LIDAR senzor ugrađen u hromirani element na prednjem kraju.

Za sada nije poznato o kom nivou autonomne vožnje je reč.

Ovo je Fiskerov drugi pokušaj da se probije na tržištu električnih automobila, posle lansiranja karme 2011. godine. Tada je bilo planirano da se u godinama posle tog luksuznog plag-in hibrinog modela lansira i električna limuzina. Do toga nije došlo, pošto je kompanija morala da obustavi proizvodnju zbog bankrota nakon što je u Severnoj Americi i Evropi prodala 1.800 primeraka.

Fisker Automotive kasnije je prodat kineskom konglomeratu Wanxiang, a Henrik Fisker je prošle godine osnovao kompaniju Fisker Ink. i obećao premijeru prvog novog modela ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here