Prikazan novi Porsche 911 GT2 RS

0
459

Potpuno novi Porsche 911 GT2 RS prvi put je prikazan u javnosti na izložbi industrije elektronske zabave u Los Anđelesu E3 2017. Razlog za izbor ove neobične loakcije je taj što se automobil pojavljuje u novoj trkačkoj video-igri Forza Motorsport 7.

Već po izgledu automobila jasno je da je reč o ekstremnom trkačkom vozilu koje je specifikovano za regularne puteve. Agresivnost novog GT2 RS naglašena je velikim usisinicima vazduha, spojlerima, velikim kočionim čeljustima i zadnjim krilom.

Performanse i tehnički podaci još nisu objavjeni, ali će, prema najavama, ovo biti najsnažniji Porsche ikada kada je reč o automobilima namenjenim običnim putevima.

Nije poznato kada će uslediti zvanična premijera ovog modela, ali se procenjuje da se on neće naći na putevima do sledeće godine.

Prototip modela, koji je korišten u testovima, raspolagao je sa oko 650KS i 750Nm, ali ne bi bilo iznenađenje da serijska verzija bude još jača. U najavi je ubrzanje od 0-100km/h za manje od 3 sekunde i maksimalna brzina od preko 335km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here