2011 Infiniti M35 Hybrid

0
1621
Image

 

Infiniti je potvrdio svoje planove o početku prodaje svog prvog hibridno pogonjenog modela za 2011. godinu. Plan je da hibridni pogon prvo dobiju modeli iz M serije.

Luksuzni ogranak Nissana planira da ponudi hibridno pogonjeni M35 model, koji bi uhvatio priključak sa ostalim prestižnim markama. Jedan od najvažnijih atributa hibridno pogonjenih luksuznih automobila nije nešto niža potrošnja, već je osnovni cilj povećanje udobnosti u vožnji.

Image 

Infiniti najavljuje da će već od proleća 2011. godine M35 Hybrid biti dostupan na pojedinim tržištima. M35 Hybrid koristi Essence dizajnerski stil, prikazan Essence koncept vozilom na Sajmu automobila u Ženevi 2009. godine.

Infiniti hibridni pogon koristi jedan elektro motor, benzinski motor i dva kvačila. Jedno od kvačila se nalazi između benzinskog agregata (3,5 litarski V6) i elektro motora, čime se na elegantan način omogućava da oba agregata (ili samo jedan ili samo drugi) pogoni kardan, kojim se prenosi snaga na zadnju osovinu i dalje na podlogu. Ovakav sistem obezbeđuje da vozač  ima vrlo linearni razvoj snage na raspolaganju i vrlo direktan i brz odziv na komandu gasa.

Image 

Elektro motor se koristi za prikupljanje energije prilikom kočenja, kao i za dodavanje snage benzinskom agregatu, ukoliko se ukaže potreba za snažnim ubrzanjem.

Infiniti najavljuje i novu generaciju litijum-jonskih baterija, tzv. "laminirane" baterije, koje imaju bolje termalne osobine (brže se hlade), tj. daleko su pouzdanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here