Tokio: Suzuki prikazuje svoje hibride – na 2 i 4 točka

0
1930
Image

 

Suzuki će na Sajmu automobila u Tokiju predstaviti svoje koncepte sa hibridnim pogonom – Swift Plug-in Hybrid i SX4 FCV.

Swift Plug-in Hybrid je idealno prevozno sredstvo za one vozače čija je dnevna kilometraža oko 20km. Ovaj koncept je dizajniran kao vozilo, koje se pokreće isključivo pomoću električne energije. Za situaciju kada se isprazne baterije, koristi se benzinski motor zapremine 660ccm (tipični motor za japanske mikro "Kei" automobila), koji proizvodi električnu energiju dovoljnu da vozilo nastavi kretanje. Klasični priključak za električnu mrežu omogućava punjenje vozila kada je na parkingu.

Image

 

Pored toga, Suzuki će predsstaviti i automobil sa gorivim ćelijama – SX4 FCV. Ovaj koncept koristi gorive ćelije, koje za potrebe Suzukija isporučuje General Motors, dok je Suzuki konstruisao rezervoar visokog pritiska u kome se čuva hidrogen. Pored toga, SX4 FCV poseduje i kondenzator visokog kapaciteta u kome se skladišti energija prikupljenja prilikom kočenja. SX4 FCV se testira na u javnom saobraćaju Japana.

Hibridna rešenja iz Suzukija se ne zaustavljaju na automobilima. Tu je i Suzuki Burgman Hybrid, koji koristi tehnologiju predstavljenu još 2007. godine na Crossage koncept motociklu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here