Tokio: Toyota izlaže tri koncept vozila i novi F1 bolid

0
1900
Image
NAS SPONZOR

 

Toyota je objavila da će tri koncept vozila i TF109 F1 trkački automobil obeležiti izložbu Toyota brenda na četrdeset prvom salonu automobila u Tokiju. Salon će biti otvoren za javnost od 24.oktobra do 4.novembra u Makuhari Messe, u gradu Makuhari, Chiba Prefektura.

TMC vidi salon automobila kao priliku da se naglase nove mogućnosti automobilizma, te ih je godinama koristila da predstavi široku ponudu koncept vozila i revolucionarne tehnologije. Ove godine izložba Toyota brenda nastavlja se na temu sa prethodnog salona automobila u Tokiju: ,,Harmonična vožnja—novo sutra za čovečanstvo i planetu".

Ova tema izražava posvećenost TMC proizvodnji automobila koji se odlikuju individualnošću, ali su takođe u skladu sa razvojem društva. Izložba Toyota brenda uključiće kompaktno sportsko vozilo sa pogonom na zadnje točkove koje objedinjuje radost vožnje i zadovoljstvo vlasnika, što je osnovna crta privlačnosti motornih vozila. Na izložbi će takođe biti prikazana ekološki prihvatljiva koncept vozila uključujući hibridno vozilo na utičnicu (PHV), vrsta vozila koja se smatra najprikladnijom za raširenu upotrebu u cilju što efikasnijeg smanjenja emisija CO2 i diversifikacije energije, kao i električno vozilo (EV) pogodno za putovanja na malim udaljenostima.

Tokom salona automobila u Tokiju, TMC će takođe predstaviti svoja koncept vozila virtuelno na Toyota Metapolis, marketing vebsajtu na japanskom jeziku, koji sadrži virtuelni grad. Planirano je da virtuelna izložba vozila bude dostupna online od 21.oktobra na http://metapolis.toyota.co.jp.

1. FT-86 Concept (svetska premijera)

FT-86 ("86" izgovara se "hači roku"), kompaktno sportsko vozilo sa pogonom na zadnje točkove pruža zadovoljstvo i uzbudljivu vožnju. Kompakt dizajn daje vozaču bolju kontrolu, dok laka karoserija i nisko težište omogućavaju osećaj upravljanja trkačkim automobilom.

Image

 

– Boxer motor od 2 litra i laka karoserija pružaju snagu i ekološke performanse. Boja karoserije “Flash Red” sadrži nagoveštaj plave.
– Enterijer izražava osećaj savremenosti sa minimalnim pokrivanjem strukturnih komponenti koje bude elan za krstarenje.

Dimenzije:
Dužina: 4160mm
Širina: 1760mm Visina:
1260mm
Međuosovinsko rastojanje: 2570mm

2. PRIUS PLUG-IN HYBRID Concept (premijera u Japanu)

PRIUS PLUG-IN HYBRID koncept, koje koristi prve litijum-jonske baterije koje će napajati Toyotino vozilo, zasnovan je na Priusu treće generacije. Može se puniti na spoljnom izvoru električne energije, kao što je utičnica u domaćinstvu.

Image

 

– Vozilo se može kretati sa napunjenom ili praznom baterijom, tako da nije potpuno zavisno od infrastrukture punjenja baterije. Većim korišćenjem električne energije, vozilo ima bolju ukupnu efikasnost goriva nego konvencionalni hibrid na benzin i struju, jer se smanjuje potrošnja fosilnih goriva, kao i emisije CO2 i zagađivanje atmosfere.
– Dizajnirano sa ciljem da efikasnost goriva bude 55km/l ili veća, CO2 emisije 42g/km ili manje i domet vožnje EV 20km ili više sa potpuno napunjenom baterijom
– Približno vreme punjenja baterije je 180 minuta na 100V i 100 minuta na 200V.

Prosečna potrošnja goriva je izračunata pod specifičnim uslovima testiranja koji kombinuju potrošnju goriva kada se vozi na električnu energiju (napunjeno na spoljašnjem izvoru energije) i potrošnju goriva kada se vozi u modusu hibridnog vozila na benzin i električnu energiju pošto se električna energija vozila iscrpi. Vožnja za testiranje izvedena je u skladu sa japanskim test ciklusom JC08. prosečna potrošnja goriva će se razlikovati u velikoj meri u zavisnosti od uslova vožnje, metoda vožnje, i dnevno pređene udaljenosti.

Dimenzije:
Dužina: 4460mm
Širina: 1745mm
Visina: 1490mm
Međuosovinsko rastojanje: 2700mm

3. FT-EV II (svetska premijera)

FT-EV II je kompaktno električno vozilo dizajnirano za kratke udaljenosti, a zasniva se na ideji budućeg mobilnog društva u kojem će električna vozila biti uobičajena, a prevozna sredstva podeljena po nameni, karakteristikama energije koja će se koristiti i statusu infrastrukture snabdevanja. FT-EV II poseduje pogonski sklop visokog kvaliteta izrazito pogodan u gradskim situacijama.

– Ultra-efikasano pakovanje sa kompaktnijom karoserijom od ultra-kompaktnog "iQ", ali i dalje sa četiri sedišta.
– Tehnologija “Drive-by-wire” omogućava upravljanje svim funkcijama džojstikom uključujući ubrzanje, kočnice i volan; dovoljno prostora za noge dobijeno je uklanjanjem pedala za ubrzavanje i kočenje.
– Vozilo dizajnirano sa niskim prednjim poklopcem i pomoćnim prozorom ispod vetrobrana za izvanrednu vidljivost spreda; nova razmatranja posvećena bezbednosti okoline vozila dovela su do prozirnih LED zadnjih kombinovanih svetala.
– Električna klizna vrata na obe strane olakšavaju ulazak i izlazak, posebno u uskom prostoru
– Najveća brzina preko 100km/h
– Laki domet preko 90km sa potpuno napunjenom baterijom-sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu Izuzetno tiha i udobna vožnja uz glatko ubrzanje, zahvaljujući tehnologiji kontrole motora koji je razvila TMC, a deo je hibridnog sistema ključne ekološke tehnologije TMC

Dimenzije:
Dužina: 2730mm
Širina: 1680mm
Visina: 1490mm
Međuosovinsko rastojanje: 1900mm

4. TF109

F1 bolid TF109 čuven je zbog svojih aerodinamičkih performansi i veoma pouzdanog motora. Posle osam godina takmičenja na trkama formule jedan, Toyota je proizvela vozilo koje iskorišćava bogato nakupljeno trkačko iskustvo i objedinjuje najmoderniju tehnologiju i nepokolebljivu želju za pobedom.

Dimenzije:
Dužina: 4636mm
Širina: 1800mm
Visina: 950mm
Težina: 605kg (uključujući vozača i kameru)

Izvor: Toyota Srbija PR

Prethodni tekstAudi sada nudi i modele sa automatskim menjačem i Start&Stop sistemom
Sledeći tekstNove cene parkiranja u Beogradu
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here