TCR: Borković i Vesnić bez bodova na Hungaroringu

0
765

Tokom proteklog vikenda se na stazi Hungaroring vozila šesta runda Svetskog TCR šampionata na kojoj su, kao i na prethodnoj, nastupala dva naša vozača – Milovan Vesnić i Dušan Borković. Na žalost, niti jedan od njih nije uspeo da stigne do bodova.


Borković se u Alfa Romeo Giulietta TCR kvalifikovao kao 17, dok je Vesnić Audi RS3 LMS TCR kvalifikacije završio na 24. mestu od ukupno 26 učesnika.

Na domaćem terenu dominirali su mađarski vozači, a Attila Tassi je zabeležio dve pobede uspevši da na prvoj trci vikenda nadmaši daleko poznatijeg mađarskog vozača Honda WTCC tima, Norbert Michelisz-a.

Prvu trku Borković završava bez plasmana nakon udesa koji je imao švajcarskim vozačem Stefano Comini-jem. Sa druge strane, Mikica Vesnić je trku završio kao 17. od 20 učesnika koji su stigli do kraja trke.

Na drugoj trci Borković odustaje zbog kvara na servu upravljača, dok Vesnić završava kao 19. od 20 učesnika koji su završili i to sa 2 kruga zaostatka. Oba vozača su uspešno izbegla veliki udes na samom početku trke u kome je uništeno nekoliko automobila.

Mađarski vozač, Attila Tassi, je nakon dve pobede na ovom trkačkom vikdendu sada na prvom mestu u generalnom poretku sa 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

Borković je nakon ovog trkačkog vikenda na šestom mestu u generalnom poretku, dok je Vesnići nakon dva trkačka vikenda i dalje bez osvojenih bodova u ovom šampionatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here