Renault reli ponuda se širi: Twingo Sport R2

0
1968
Image
NAS SPONZOR

 

Renault Sport odeljenje će počevši od naredne reli sezone ponuditi još jedan trkački automobil pripremljen za učestovanje na reli takmičenjima – Twingo Sport R2.


Renault Sport odeljenje je još od 2006. godine pružilo mogućnost relativno jeftine kupovine fabrički pripremljenog automobila namenjenog reli takmičenjima. Prošle godine je predstavljen Clio Sport R3 Access, kojim je omogućena nabavka potpuno spremnog reli automobila za 32.000€.

Image

 

Sada, za one koji bi želeli da se okušaju na reli stazama sa još oskudnijim budžetom tu je Twingo Sport R2, koji je baziran na serijskoj verziji modela Twingo Sport, kojeg smo prošle jeseni imali prilike i da vozimo. Renault Sport će početi isporuke Twingo R2 modela počevši od proleća 2010.

Kao što naziv vozila govori, Twingo će biti pripremljen po FIA specifikacijama za klasu R2: 1,6l 16v motor, sekvencijalni menjač, unapređeno vešanje i kočioni sistem. Renault Sport će prodavati ove komponente spremne za ugradnju u serijski Twingo Sport po beneficiranoj ceni.

Frédéric Bertrand, Marketing Manadžer trkačkog programa, je izjavio: "Twingo Sport R2 će biti bazni model u našoj reli ponudi. Ovaj model je namenjen amaterima, koji žele brz, pouzdan, siguran i automobil u duhu Renault Sport tradicije."

Image

 

Zvanično predstavljanje modela Renault Twingo Sport R2, kada će se ovaj automobil po prvi put naći prijavljen na reliju (verovatno će u pitanju biti neki francuski reli). Takođe, treba očekivati da će Renault Sport odeljenje poput raznih R3 kupova, početi da organizuje i lokalne R2 kupove.

Renault Sport takođe planira da ponudi još jeftiniji reli automobil – Twingo Sport R1, koji bi u potpunosti koristio serijske komponente modela Sport uz određene komponente, koje mogu da povećaju performanse, ali su istovremeno i veoma jeftine. Ovaj model će moći da se koristi kako na relijima, tako i na kružnim šampionatima.

Prethodni tekstNova galerija pred Frankfurt: 2010 Kia Cee“d
Sledeći tekstPorsche 911 Sport Classic
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here