Nova galerija pred Frankfurt: 2010 Kia Cee”d

0
3505
Image

 

Image 

Kia je objavila novu galeriju fotografija restilizovanog modela Cee”d u hečbek i karavan verziji. Prilika da detaljnije osmotrimo ozbiljno unapređen enterijer sve ozbiljnijeg igrača u C segmentu.

Osveženi dizajn popularnog korejskog modela potpisao je glavni dizajner, Peter Schreyer. Restilizovani modeli lako se prepoznaju po novom, agresivnijem dizajnu prednjih svetala, izmenjenom korporativnom grilu i branicima.

 

Image

Image

 

Najbitnije izmene pretrpeo je enterijer, koji konačno deluje dosta ozbiljnije. Redizajn enterijera se teško može opisati kao obično osveženje, jer deluje kao da gledamo novu generaciju modela. Značajno unapređenje se može lako uočiti poređenjem dosadašnjeg i restilizovanog modela.

 

Klik mišem za sliku veće rezolucije

Image

2007 Cee”d – Pro_cee”d – identičan enterijer

 

Centralna konzola bogatija je za novi dvozonski klima uređaj i audio sistem, a Kia je obećala i bogatiju standardnu opremu.

 

 Image

 

Novi izgled modele Cee”d krije poboljšano ogibljenje i unapređene motore, koji emituju manje štetnih gasova (5% na nivou kompletne game motora).

 

 Image

 

Model za 2010. godinu dobio je i novi "U2" dizel motor zapremine 1.6 litara sa 126 KS, koji je zamenio dosadašnji zapremine 2 litra. Dizel motor dolazi u kombinaciji sa 6-stepenim, manuelnim menjačem.

 

Image

Image

 

Model za 2010. godinu poseduje i ISG (sistem automatskog gašenja/paljenja motora kod kraćih zaustavljanja). ISG (engl. Idle Stop and Go) predstavlja automatski Start&Stop sistem, koji je zadužen za ekonomičniju vožnju i smanjenje CO2.

 

 Image

ImageImage 

Prtljažnici: Cee”d hečbek i karavan

 

Restilizovani modeli biće na raspolaganju dilerima širom Evrope od oktobra. Od korejskog proizvođača se očekuje da uskoro predstavi i restilizovani model Pro_cee”d.

 

Image

Image

 

KIA u Frankfurtu –  EcoDynamics familija

Pored restilizovanog Cee”d-a, Kia će u Frankfurtu predstaviti potpuno novi, kompaktni MPV model u B klasi po imenu Venga.

 

Image

 KIA Venga

Veliko ulaganje Kie u istraživanje i razvoj rezultiraće frankfurtskim predstavljanjem nove EcoDynamics familije vozila. Radi se o novim modelima, sa okolini prihvatljivijim tehnologijama (hibridi, plug-in hibridi i vozila sa gorivim ćelijama). Prvi predstavnici ove familije su hibridne verzija modela Cee”d i Sorento, kao i model Forte LPI.

 

Image  

Hibridnu verziju modela Sorento pokretaće novi 1.6 CRDi turbo dizel motor, ali unapređen biturbo sitemom, koji je omogućio povećanje snage na 163 KS (120 kW). Ojačani dizel motor uparen je sa elektromotorom, a snagu prenosi uz pomoć menjača sa duplim kvačilom na prednje točkove. CO2 emisija je redukovana na 119 g/km.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here