Stop&Start sistem i za Smart

0
1572
Image

 

 

Smart se pridružuje naporima za smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih gasova predstavljanjem mini hibridne tehnologije (micro hybrid drive – MHD).

Od novembra će obe verzije Smarta, sa 61 i 71 KS, posedovati mikro hibridnu tehnologiju kao standardnu opciju. Radi se o automatskoj Start&Stop funkciji, koja bi trebala obezbediti značajnu uštedu u potrošnji goriva i emisijii gasova. Prema proizvođaču ušteda bi trebala iznositi 24% u potrošnji goriva i smanjenje emisije CO2 na 103g/km.

Start&Stop sistem Smarta gasi motor pri smanjenju brzine ispod 8km/sat, a pri tome je aktivirana kočnica. Kada vozač pusti papučicu kočnice motor se automatski restartuje. Ukoliko vozač ne želi da koristi ovaj sistem može ga jednostavno isključiti pritiskom na dugme koje se nalazi na centralnoj konzoli.

 

Image

 

Pored uvođenja Start&Stop funkcije na modelima, koji se prodaju od meseca novembra unapređen je kvalitet enterijera. Promene obhvataju redizajniranu tablu sa instrumentima sa LCD ekranom, kao i dodatni broj pregrada za odlaganje stvari u vratima. Paleta boja karoserije je dopunjena novom sivom metalik bojom, dok su ponuđeni i novi, opcioni 15″ naplatci, a iste je moguće naručiti sa završnim slojem od hroma.

Mikro hibridna varijanata je dostupna u kupe i kabrio verzijama Smarta i sva tri paketa opreme Pure, Pulse i Passion

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here