Promene u Formuli 1 – održan FIA-FOTA sastanak

0
1909
Image

 

A dogovoreno je…nešto ili ništa !?

 

 

 

Danas je u Ženevi održan najavljeni sastanak izmedju predstavnika organizacija FIA i FOTA, posvećen budućim promenama tehničkih i trkačkih pravila u Formuli 1. Sastanku su prisustvovali samo troje ljudi: Max Mosley, predsednik FIA, Luca di Montezemolo, predsednik FOTA i njegov zamenik John Howett.

 

Rezultat je…pa da kažemo – nepoznat. Nakon sastanka je izdato saopštenje za štampu kakvo se retko vidja – samo dve rečenice ! Dve rečenice koje mogu biti protumačene na razne načine. Iako se u kuloarima spekuliše da je neki dogovor postignut, jedno od pravila u diplomatiji je da što se dve strane manje slažu, to su saopštenja sa njihovih sastanaka šturija i nepreciznija, skrojena tako da mogu biti protumačena kako kome odgovara – upravo da se vrata ne bi zatvarala i da bi svaka strana imala prostora za manevrisanje.

 

Saopstenje od reči do reči glasi:

 

“Današnji sastanak u Ženevi rezultovao je značajnim smanjenjem troškova za 2009. i 2010.

FOTA će dalje užurbano raditi na predlozima za 2010. i dalje.”

 

Toliko.

 

Ipak, kako se sasvim nezvanično saznaje, dogovoreno je sledeće:

 

  1. Obavezno trajanje motora produženo je sa dve na tri trke već od sledeće godine.
  2. Proizvođači moraju tako da se organizuju da budu u stanju da isporuče 25 agregata godišnje po ceni od 10 miliona Eura za timove koji kupuju motore.
  3. Članovi FOTA će održati idući sastanak u Brazilu na kojem će dogovoriti maksimalno dozvoljeni broj kilometara za testiranje u toku 2009. godine. Takodje, članovi FOTA trebaju da dogovore principe uvodjena standardizovanog KERS sistema za 2010. i 2011. godinu.
  4. FIA i FOTA sastaće se ponovo nakon trke u Brazilu, kada bi bilo dalje dogovorena pitanja ograničavanje troškova u razvoju šasija, kao i nastavak upotrebe takozvanih “kupovnih” šasija.

 

 

Nezvanični izvori iz FIA-e kažu da je sastanak bio “vrlo pozitivan i konstruktivan”, dok izvori iz FOTA-e naravno naglašavaju da sastanak ima “istoriski značaj” jer je po prvi put postignuto takvo jedinstvo medju timovima, koje im je omogućilo da bitno utiču na budući pravac ovog sporta.

 

Ako se čita medju redovima, i ako su ove informacije tačne, ovom autoru se ćini da se strane ustvari nisu složile ni oko čega, ali da je sastanak ipak veća pobeda za FOTA. Nema ni govora o jedinstvenom motoru, a ni o drugim drastičnim promenama koje je FIA predlagala. Čak štaviše, navode se dve stavke koje su u potpunoj suprotnosti sa planovima Mosley-a i FIA-e. Prvo, takozvani kupovni bolidi trebali su da budu zabranjeni odnosno ukinuti, a sada se odjednom govori upravo o pomoći timovima koji ih upotrebljavaju. Drugo, zamisao FIA-e je bio da standardizuje sve što je god moguće, a da KERS sistem u budućnosti bude slobodno razvijan i da on bude osnovna tačka diferencijacije medju timovima. Sada se odjednom govori o nečem sasvim suprotnom – da upravo KERS za dve ili tri godine bude standardizovan !

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here