Hyundai i10 – uskoro i 1,2 motor

0
2759
Image
NAS SPONZOR

 

Hyundaijev supermini model, i10, će od jeseni dobiti i novi, snažniji motor radne zapremine 1,2 litra čime će se kompletirati gama motora, koja je do sada obuhvatala benzinac i dizel zapremine 1,1 litar.

Hyundai je odmah po predstavljanju novog modela najavio i snažniji benzinski motor, koji je će kupci od jeseni moći da kupe u većini evropskih prodajnih salona Hyundaija, a verujemo i kod nas.

Image

Novi motor donosi dosta bolje performanse – 18% više snage i 20% više obrtnog momenta u odnosu na slabiji benzinski motor, koji je trenutno dostupan. Novi motor ima kodni naziv „Kappa“ i nudi značajan napredak u rafiniranosti rada i performansama u odnosu na slabiji motor, a sve to sa identičnom potrošnjom i štetnim emisijama.

Novi, potpuno aluminijumski, motor razvija 77KS i 118Nm što će vozačima modela i10 omogućiti daleko ležerniju gradsku vožnju, kao i dosta tišu vožnju autoputevima. Maksimalna brzina ovog modela je povećana sa 150 na 164kmč, dok je ubrzanje od 100kmč sada sasvim upotrebljivih 12,8 sekundi!

Hyundai će uz model 1,2 nuditi ESP sistem uz doplatu tako da će i10 postati jedan od najpristupačnijih automobila, koji imaju opcioni ESP sistem.

 

Prethodni tekstToyota pojačava ekološku inicijativu
Sledeći tekstTesla Motors potpisala ugovor o saradnji sa Dajmlerom
Večni entuzijasta.