Smart Roadster

0
29475

 

Smart Times

Godišnje okupljanje vlasnika Smart vozila pod nazivom Smart Times ove godine obeležava 10-godišnjicu. Ovo okupljanje se tradicionalno održava u Austriji, distriktu Zell Am See. Centar okupljanja je alpsko mesto Zell Am See-Kaprun, koje je i administrativni centar distrikta. Ovo malo alpsko mesto leži na jezeru Zeller See, a kompletan ambijent i lepotu predela je prema Boškovim rečima teško opisati.

 

Image


Okupljanje vlasnika i ljubitelja Smarta je na aerodromu sa kojeg se organizuje polazak ka čuvenom Großglockner Hochalpenstrasse u istočnim Alpima, koji je izgrađen u periodu od 1930 do 1935. godine. Put je dobio ime po najvišoj planini u Austriji Großglockner, čiji najviši vrh se nalazi na 3,798 metara nadmorske visine. Put je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Austriji i otvara se nekoliko puta u godini kada turisti mogu da se odvezu na nadmorsku visinu od 2503 metara, a svake godine putem se proveze preko 1,2 miliona turista. Put je tokom zime zatvoren. Put vezuje mesta Heiligenblut u austrijskoj državi Kärnten (slov. Koroška) i Fusch u državi Salzburg (Zel Am see).

{youtube}n8ojJ1bZ7Zg?qv=hd720|640|360{/youtube}
Snimak sa Smart Times 2007 okupljanja

 

Za vožnju ovim putem neophodno je platiti naknadu, koja je nešto povoljnija za učeniske manifestacije Smart Times kada se reka automobila i motora upućuje predivnom panoramom ka najvišoj tački, dok ih na putu ka vrhu čekaju dva tunela Mitteltörl i Hochtor.

Boško je istakao da je skup ostavio sjajan utisak na njega zbog predivnog krajolika, odličnog druženja i razmene iskustava sa ostalim vlasnicima Smart vozila. Veliko priznanje ukusnim modifikacijama Roadstera je činjenica da se Boškov Smart Roadster našao u kalendaru, koji se može kupiti preko britanskog internet sajta TheRoadster.

Put do Zell Am See je dug 850 km, ali po njegovim rečima nije zamoran u meri koju većina zamišlja s obzirom da su zbog pozicije vozača noge skoro potpuno ispružene a volan je pod 90 stepeni. Ipak, mana koja se ne može zanemariti jeste slabija izolacija pa buka motora može postati zamorna, dok automobil nije imun ni na jake udare vetra. Ono na šta posebno upozorava jeste nezgodna ćud automobila po kiši, koja se drastično razlikuje u odnosu na vozne osobine automobila po suvom koje najviše nalikuju pravom malom kartingu.

Jedini recept jeste velika doza opreza, a veliku pomoć pružaju standardno ugrađeni sistemi poput ABS, EBD i ESP-a. Na autoputevim preporučuje da se povede posebna pažnja na ostale učsnike u saobraćaju koji zbog male visine automobila često mogu da previde da im se u paralelnoj traci nalazi ovaj mali sportista.

{jwplayer}smart_prolaz|512|288|#ffffff|false{/jwplayer}
Prolazak Smart Roadstera

Život sa Roadsterom u Beogradu

Kada je u pitanju glavni grad Srbije, Boško ističe da vožnja zahteva posebno planiranje i proveru deonica. Veliki broj udarnih rupa, propalih šahtova, visokih ivičnjaka i talasastog asfalta nikako ne pogoduju automobilima koji imaju izuzetno nizak klirens – kao što je to slučaj kod Roadstera. Da je automobil veoma nizak govori i činjenica da je i prilazni put garažnom mestu Roadstera morao biti prepravljen da bi se smanjio nagib kojim automobil prilazi.

 

Image

 

Pozitivna strana Roadstera je da naši sugrađani imaju utisak da je u pitanju veoma skupocen automobil, pa je vlasnik pored brojnih radoznalih pogleda bio svedok i veoma komičnih situacija. Sve ovo možemo i mi da potvrdimo na osnovu obraćanja ljudi, koji su prolazili pored nas tokom fotografisanja automobila.

Sam Roadster nikada nije bio projektovan kao beskompromisni sportski automobil. Tu ideju potvrđuje nemogućnost kupovine modela sa manuelnim menjačem, te se prema ovom automobilu treba tako i odnositi. Prilikom vožnje treba biti posebno oprezan zato što zvog veoma male siluete ostali učesnici u saobraćaju, a posebno oni u SUV vozilima možda uopšte primetili prisustvo Roadstera kraj njih.

 

Image Image

Image Image

 

Smart Roadster što se tiče pouzdanosti boluje od nekoliko boljki. Usled veoma lošeg hlađenja motornog prostora, turbo punjač je sklon otkazivanju. Pored toga slabe tačke su i kvačilo, kao i loša izolacija pa zbog prodiranja vode lako strada, preskupi, ECU. Na internet sajtovima postoje korak-po-korak rešenja gde se problem izolacije veoma lako i prilično elegantno rešava korišćenjem silikona.

1 COMMENT

  1. super autic, steta sto je prestala proizvodnja. jeste da je cena visoka, ali dobija se maltene ekskluzivan model, koji izgledom sugerise visu cenu.
    svaka cast bosku na modifikacijama sa ukusom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here