Renault i Dacia predstavljaju Sandero

0
9544
Image

Rumunska Dacia je predstavila novi model u svojoj ponudi. Sandero je definitivno korak napred u odnosu na Logan, koji je pokazao da ovaj proizvođač u kooperaciji sa Renaultom može da proizvede pouzdan automobil. Novi model je pokušaj da se pouzdan automobil učini i dopadljivim.

Renault se odlučio da promoviše Sandero u januaru ove godine u Brazilu, gde je locirana i proizvodnja Dacia modela, koji se prodaju pod znakom Renaulta. Renault je imao dosta problema sa svojom pozicijom na tržištu Južne Amerike dok nije predstavio i započeo proizvodnju modela Logan 2007. godine.

Image

Evropsku verziju novog modela Sandero pokretaće benzinski motor zapremine 1.4 litra sa 75 KS, dok je za brazilsku verziju rezervisan motor zapremine 1 litra sa 76 KS (benzin) i 77 KS ukoliko je u pitanju etanol.

Zajednički motor za ova dva modela ima zapreminu od 1.6 litara, ali je snaga različita. Brazilska varijanta razvija 92 KS (benzin), odnosno 95 KS (etanol), dok evropska verzija ima 90 KS.

Image

Ipak, Brazilci će ostati uskraćeni za dizel verziju, pa će samo u Evropi kupci moći uživati u ekonomičnosti 1.5 lit. dizel motora sa 70 i 85 KS. Najjači model u Brazilu je Sandero Privilège 1.6 16V sa 107/112 KS (benzin/etanol).

Image

Dimenzije automobil su identične na svim tržištima i iznose 4.02m (dužina), 2.59m međuosovinsko rastojanje, 2m širine i visina 1.53m. Zapremina prtljažnika je 320 litara.

Image

Prodaja modela Sandero počinje u junu ove godine, dok će tokom 2009. godine automobil biti ponuđen i u Južnoj Africi. Iako cene još nisu objavljene pretpostavlja se da će biti rangu modela Logan. U Brazilu se Sandero prodaje po ceni od 11.700 evra.

1 COMMENT

 1. Ma ljudi, ovde je reno svoj stari klio restilizovao, zalepio dacia logo i pustio da se istocno-evropljani (tj mi) raduju…
  Garantujem da je 99% delova ispod haube isto kao kod klia…
  Zivi bili pa videli.

  Pozdrav

 2. Jeste Klio ali malo jeftiniji hehe u rumunij sad to kosta 6,500e a koliko li ce kod nas biti neznamo pa videce se Meni se licno jako svidja

 3. Supruga kupila Sandera prije 5 dana. Bio sam protiv toga, sada kad sam se uvjerio kako se lagano vozi poceo sam da mijenjam misljenje. Bice ih na hiljade nasim drumovima! Smeta mi logo Dacie, samo to za sada.

 4. ja zelim da kupim sanderu jako mi se dopada ali mi smeta sto u ceni od 7555 nije uracunat abs al ako mi banka odobri kredit uzimam ga sigurno bolje i to nego zastavu 10

 5. Ja kaparisao, sa svom opremom 10.500,oo.Jedva cekam da ga uzmem. Dopao mi se , super je auto. Kakva zastava, kanta….

 6. dacia je senzacija za jeftina trzista kao nase to je kao skoda koja sad uziva jaci renome nego golf,toliko o dacia vozilu, ja jedva cekam da fabrika iznese neki koncept sportske dacie koju sam gledao na jednom reliu i koja plijeni izgledom nista menje nego stari brendovi,trnutni moj favorit je dacia logan steppe…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here