Početna Vesti Auto Noviteti Alfa Romeo dizeli sa Q2 pogonom

Alfa Romeo dizeli sa Q2 pogonom

0
9846
Image

 

Modeli opremljeni snažnim dizel motorima će od sada biti raspoloživi i sa Q2 pogonom.

Alfa Romeo modele sa zatvaračem diferencijala naziva Q2 i do sada su ti modeli bili isključivo opremljeni benzinskim motorima. Od sada 147 i GT modeli sa JTDM motorima od 150KS, takođe mogu biti isporučeni sa ovim tipom pogona.

Image

Q2 pogon znači da pored zatvarača diferencijala i kompletno ogibljenje ima potpuno drugačije karakteristike kako bi povećana mogućnost prenošenja snage na podlogu bila adekvatno propraćena „ležanjem“ automobila. Promene ogibljenja obuhvataju korišćenje prednjih dvostrukih viljuški („double wishbone“), specifičnih anti-rol barova, opruga, amortizera i uopše spuštanjem kompletnog vešanja. Naravno, u kompletu, stižu i veće felne – za model 147 su u pitanju 17“, dok kod GT modela stižu 18“. Pored mehanike, elektronski sistemi za sigurnost su takođe modifikovani.

Image

Unutrašnjost je tipična za luksuzne Alfa Romeo modele – visok kvalitet materijala, vrhunski dizajn svih elemenata i ogromna pažnja posvećena svakom detalju. Na Q2 modelu su skazaljke na pokazivačima crvene boje sa belim pozadinskim osvetljenjem, volan, ručice menjača i ručne kočnice su presvučeni kožom, a nožne komande su izražene od aluminijuma. Volan je opremljen komandama za upravljanje Bose audio sistemom, tempomatom i VDC sistemom.

 

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here