F1: Mclaren diskvalifikovan iz F1 šampionata!

0
2419
NAS SPONZOR

 

Svetsko veće zaduženo za auto sport (WSMC) diskvalifikovalo je Mclaren iz ovogodišnjeg šampionata Formule 1 i kaznilo tim sa 100 miliona dolara. Vozači ovog tima, Hamilton i Alonso, neće biti kažnjeni oduzimanjem bodova i moći će da se bore za titulu u ostatku sezone.

 

U vanrednom zasedanju Svetskog veća za auto sport održanom 12. septembra u Parizu donešena je sledeća odluka:

"WMSC je oduzeo timu Vodafone Mclaren Mercedes sve konstruktorske poene osvojene u ovogodišnjoj sezoni FIA F1 šampionata, a tim u ostatku sezone neće moći osvajati bodove.

Pored navedenog, tim će platiti kaznu u visini 100 miliona dolara umanjenu za prihod tima (FOM prihod na kraju sezone) izgubljen zbog oduzimanja bodova. Uzimajuci u obzir vanredne okolnosti u kojima je FIA dala vozačima tima imunitet u zamenu za pružanje dokaza, vozačima neće biti oduzeti bodovi.

WMSC će dobiti kompletan tehnički izveštaj o Mclarenovom bolidu za 2008 godinu i na osnovu priloženog doneti odluku, na sastanku koji će biti održan u decembru ove godine, šta će (i da li će) biti sankcionisano za narednu sezonu."

Zanimljivo je da se, očigledno, diskvalifikacija odnosi samo na oduzimanje bodova, jer se dalje navodi da menadžment tima Mclaren neće moći da se popne na podijum i preuzme pehar predviđen za konstruktora ukoliko jedan od njihovih vozača osvoji mesto na podijumu u ostatku sezone.

 

Prethodni tekstMitsubishi iMiEV Sport
Sledeći tekstPotvrđeno: Porsche GT2 oko „ringa“ za 7:31

1 COMMENT

  1. Pa sta drugo mogu da urade Italijani nego da na fini nacin ubijaju konkurenciju koja je ocigledno visestruko nadmocnija!!!!!Smucili su se svima ovi crveni,pa i meni!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here