Mitsubishi iMiEV Sport

0
2346
Image
NAS SPONZOR

 

Koncept zasnovan na iMiEV modelu, koji predstavlja vruhunsko dostignuće Mitsubishija na polju ekoloških automobila, iMiEV Sport predstavlja sportsku verziju

Vizuelno, dizajn predstavlja sportske osobine modela, a zahvaljujući kompaktnim dimenzijama linije automobila su veoma tečne. Unutrašnjost je pojednostavljena kako bi se obezbedio ugodan utisak. Unutrašnje osvetljenje je realizovano pomoću većeg broja LED izvora svetlosti.

Spoljašnjost automobila je zelene boje, čime se daje do znanja ekološka orijentacija ovog automboila, dok perl efekat treba da sugeriše da je u pitanju tehnološki veoma napredan proizvod.

Poput iMiEV, i Sport koristi centralno pozicioniran motor. Litijums-jonske baterije i inverter su postavljeni ispod prtljažnog prostora što bi trebalo da obezbedi idealnu distribuciju mase, nisku težišnu tačku i odličnu stabilnost.

Karoserija je izrađena od aluminijumskih legura došlo se do veoma laganog rešenja, koje je istovremeno veoma sigurno. Mitsubishi je koristio RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) koncept pri konstruisanju šasije, kako bi se maksimizovala sigurnost putnika.

Pogon je integralni i to tako što se unutar prednjih točkova nalaze mali elektro motori, dok se na zadnjoj osovini nalazi jedan, centralno postavljeni, elektro-motor, kojima upravlja centralni sistem. Dodatno, Mitsubishi je implementirao i E-AYC (Electric Active Yaw Control), koji smo već videli na prethodnoj i aktuelnoj generaciji Lancer Evo modela. Ovaj sistem šalje snagu na levu ili desnu stranu vozila, u zavisnosti od situacije i time povećava mogućnost bezbednog prolaska vozila kroz krivine.

 

Dužina

3,450 [mm]

Širina

1,600 [mm]

Visina

1,400 [mm]

Međuosovinsko rastojanje

2,550 [mm]

Širina traga (Napred/Nazad)

1,405/1,405 [mm]

Broj mesta za putnike

2 + 2

Motori

Napred: U točkovima

Nazad: Na osovini

Ukupna snaga

Napred: 20kW x 2; Nazad: 47kW

Ukupni obrtni moment

Napred: 250 Nm x 2; Nazad: 180 Nm

Maksimalna brzina

180km/č

Autonomija

200km

Gume

175/40R17

Prethodni tekstFiat Panda: Proizvedno milion komada
Sledeći tekstF1: Mclaren diskvalifikovan iz F1 šampionata!
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here