Karting Ada Huja: Najbrža vožnja u gradu!

69
55054

Jedini izveštaj sa karting staza ove godine je pred vama i iako je već malo kasno za karting uzimajući u obzir da je oktorbar mesec i lepih dana će biti sve manje, to što ga objavljujemo je samo priznanje koliko je vožnja kartinga na ovoj stazi dobra. Jasno, koristimo ovu priliku da preporučimo da jedan od lepih dana u narednom periodu svakako iskoristite i posetite stazu u cilju boljeg upoznavanja za sledeću sezonu! Svakako najbolja vožnja u gradu.

Poseta Karting Centru “Ada Huja”

Karting “u nas”

Ono što je bilo poznato već duže vremena u razvijenijim zemljama je pre ili kasnije moralo da dođe i do nas. Tokom poslednje dve godine u našoj zemilji, a posebno u Beogradu, su razni preduzetnici shvatili potencijal i uz minimalne investicije otvarali karting staze. Cene su bile šarolike i uglavnom su zavisile od toga kakvi su kartinzi i kakva je staza u pitanju, a ponekad sve to nije imalo baš nikakvog smisla. U početku su nicale razne karting staze koje su mahom bile parkinzi, platoi ili tereni koje su uz pomoć starih automobilskih guma vlasnici pretvarali u staze dok su kartinzi bili raznorazni i mahom u lošem stanju. Prvi ozbiljan karting centar je otvoren u sklopu prodajnog centra Autokomerc, a na sledeći je upravo onaj o kome i piše ovaj tekst: Karting Centar “Ada Huja”. Kad se kaže ozbiljan karting centar mislimo pre svega na stazu koja je osmišljena za više od 15 minuta i postoji plan za nju, a zadovoljava određene propise tj. na njoj se mogu održati zvanične karting trke. Karting Centar “Ada Huja” je otvoren ove godine, međutim tajming vlasnika i nije bio najbolji te je za javnost staza otvorena tek sredinom sezone što je verovatno umanjilo učinak, a obzirom da marketinške kampanje praktično i nije bilo stiče se utisak da je ova sezona možda samo probna? Za ovu stazu se govorkalo da bi trebalo da preraste u pravu trkačku stazu na kojoj bi mogle da se voze trke automobila (i motora?) međutim od toga za sada nema ništa.

Pogled na stazu sa uzvišenja na kome se kafić nalazi.


Kafić i blagajna

Kartinzi koje ćete voziti

Karting koji verovatno nećete voziti, po rečima majstora dvotaktni motori koji se vrta ne 15000 i više obrtaja.

A evo i kartinga “pod opterećenjem”

Gde je to uopšte?

Ono što će većina čitalaca prvo pitati je svakako gde je Ada Huja? Ada Huja se nalazi sa leve strane puta, tj. uz desnu obalu Dunava kada se krećete od Pančevačkog mosta ka Višnjičkoj Banji Višnjičkom ulicom. Za one koji retko prolaze tim delom grada, autobus 16 ide jedinm delom tuda i skreće desno u Vojvode Micka dok Vi treba da nastavite pravo. Na karti je obeleženo kuda se autobus broj 16. kreće radi lakše orijentacije. Skretanje levo je odmah posle privatne pumpe, na raskrsnici postoji putokaz za karting i daleko upadljivija reklama za “Uradi Sam” prodavnicu. Posle skretanja imate negde oko 300m kada treba skrenuti na desno (i tu je oznaka za karting centar), na šljaku i tim putem posle par minuta vožnje stižete do samog centra.Na ulazu sa desne strane su Vam boksevi i servis za kartinge dok je napred, na uzvišenju kafić i blagajna odakle imate jako lep pregled staze. Što se kartinga tiče poznavaoci će razmeti kada se kaže da su to oni skuplji kartinzi sa Autokomerc staze tj. to su malo teži i jači kartinzi od onih na koje obično nailazite po gradu. Imaju Hondine četvorotaktne motore od oko 370ccm koji prave negde oko 12KS na malom broju obrtaja (4000). Korišćenje potkape i kacige je obavezno kao i zatvaranje vizira, a razlog je veoma jednostavan – vetar prilično nanosi pesak i sitno kamenje na stazu koje može prilično dobro da udari o vizir pa s toga stvarno nema potrebe ne poštovati ono što Vam mehaničar govori.


Kako stići do Ade Huje

Vožnja

Kartinzi su ujednačeni i rade bez problema odnosno nema kvarova koji umeju da upropaste utisak. Sedišta imaju i dodatan sunđer tako da je i realtivno udobno. Prednje poluosovine su od plastike pa obratite pažnju kada sedate da ih ne zgazite. Ono što je naj bitnije je staza! Staza je ubedljivo NAJBOLJA do sada, veoma je brza i za razliku od Autokomerca ne traži potpunu koncentraciju tako da se posle par krugova može voziti mahom pun gas, a na mestima gde se traži odlučno kočenje postoji dobra margina za grešku tako da ćete sve vreme biti prilično bezbedni – naravno to se sve odnosi na kartinge koje možete iznajmiti, staze je verovatno drugačija kada se gleda iz perspektive vožnje nekog jačeg kartinga. Ono što se može zameriti je da je očigledno nedovršena zato što joj fale bankine bez kojih ukoliko zadnjim točkom uhvatite zemlju okretanje je obavezno, a ne reagujete popuštanjem gasa na vreme. Generalno nije poželjno blisko trkanje u smislu da je nepoželjno imati ozbiljniji kontakt sa drugim kartingom kao i obaranje čunjeva koji su postavljeni kao markeri na određenim delovima staza, međutim ukoliko je trka korektna niko vas neće posebno uznemiravati. Budite pripremljeni da solidan fizički napor i stres ruku, ramena i bokova obzirom da su ovo jači i teži kartinzi koji su prilično teški na volanu, traže odlučno pritiskanje kočnica, a brzine koje razvijaju u brzim krivinama su solidne te gravitacija itekako ume da oteža kako volanisanje tako i sedenje. Adrenalin svakako u toku vožnje dovodi do toga da ništa od tih problema ne osećate, ali ćete ih po završetku trke svakako osetiti. Da je staza veoma ozbiljna, govori i to da Andrej Kolundžić testira na toj stazi automobile za Top Speed TV emisiju, a u trenutku kada smo mi završili vožnju je upravo on vozio jedan trkački karting.


Ukosnica odmah po izlasku iz boksa

Ulazak na ciljni pravac

Ukosnica po izlasku iz boksa, obratite pažnju na prašinu u samom temenu krivine

Pravac posle ukosnice i nakon toga brza leva krivina

Ciljni pravac – pun gas

Nameštanje pred ukosnicu

I još jedan prilazak ukosnici

I opet: pun gas!

Pazite na čunjeve… Trkački kartinzi već ovde počinju sa kočenjem

I marker za kočenje renatal kartinga

I opet: pun gas!


Naš vrli fotograf Miloš kojeg nikako ne možemo da izostavimo, bez njega bi ovaj izveštaj bio bez ovih finih fotografija.

Vidimo se na stazi

Da ne zaboravimo, cena vožnje od 10minuta je 700din, a radno vreme je svakim danom sem ponedeljka. Obzirom da dosta firmi u zadnje vreme iz reklamnih ili drugih razloga zakupljuje duže vremenske periode poželjno je zvati i informisati se da li je staza slobodna, a to možete uraditi na telefon: 064/110-4599. Nadamo se da će vlasnik staze naći za shodno da nam pošalje još neke slike staze (iz vazduha?) tako da ovaj izveštaj bude potpun, ali i bez njih nadamo se da smo Vam barem delimično dočarali atmosferu najbolje vožnje u gradu.

I Andrej Kolundžić u akciji. O njegovim kvalitetima može da se diskutuje, ali je svakako prepoznatljivo lice iz auto sporta.


Prolazak brzih kartinga je fantastično brz u odnosu na one u kojima smo se mi vozili.

69 COMMENTS

  1. Da li se na toj stazi drze treninzi ja sam zainteresovan imam 16 godina kolika je cena

  2. Volio bih da dodjem na adu i na autokomerc jer ja sam kupio karting 6000eura sa menjacem 4brzine.Imam 15godina i sampion sam u Crnoj Gori i Hrvatskoj 😀

  3. zna li neko koja je sad cena 10 min? 1000 ili 700? ja zivim u komsiluku treba mi 15min do vas…:-)pa bi da dovedem drustvo da se vozamo….XD

  4. ja imam 15 godina i tata mi je kupio karting od 7000 evra i prvak sam u rusiji i hrvatskoj moze da ide 120
    imam 35kg idem ko vetar

  5. “Gospoda” na stazi nas je docekala kao da smo im ubili nekoga a ne da smo dosli da im ostavimo 5000 za 10 min. Uvek namrgodjeni, objasnise ovima koji nisu vozili kako i sta, naravno od toga je istina bila samo kako se seda u karting. Kocnice na kartinzima su uzas, koci samo jedan tocak pa oni koji voze malo brze se okrecu u 90% slucajeva, ili naravno mogu poceti da koce 50 metara pre krivine, lagano, kako su oni preporucili, kao da vozimo GSP-ov autobus. I onda, pao je mrak, nista se ne vidi, drug se okrene na krivini ali ju je vec prosao, devojka naleti na njega i udari ga prednjim krajem. zavrsi se trka, pocinje prica kako oni moraju proveriti kartinge da nismo nesto slomili. Naravno rekli su nam kako treba da platimo 110 evra jer je ona iskrivila zadnju osovinu koju, i da je isla 400 na sat i to unazad i to u krivini, ne bi iskrivila. Kad smo im rekli da lazu, ipak nije bilo 110 evra nego se kao mogla ispraviti ali su nas isterali sa staze kao da bismo mi ikad i dosli tu vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here