Volvo predstavio V70

0
2932
Image
NAS SPONZOR

Volvo je predstavio naslednika karavana V70. Dizajn novog modela ne donosi nikakve radikalne novine.

Ono što je važno za ljubitelje karavana jeste da prtljažnik ima 55 litara zapremine više u odnosu na prethodnika, kao i komforniji prostor za putnike, koji je porastao za 3 cm u predelu ramena vozača i suvozača, dok je prostor za noge putnika veći za 4,8 cm. Povećanje prostora za putnike je rezultat većih dimenzija vozila. Dužina je veća za 14.3cm i sada iznosi 4.85 m, dok je širina 1.86 m, što je dobitak od 6 cm u odnosu na prethodnika.

Image

Novi motori obuhvataju dizelaše zapremine 2,4 litra sa 143 KS i 340 Nm. Sledi petocilindrična verzija sa 185 KS i čak 400 Nm maks. obrtnog momenta. Turbo benzinac zapremine 2,5 litara razvija okruglo 200 KS i maksimalni obrtni momenat od 300 Nm, dok novi 3,2 lit. šestocilindraš zaokružuje ponudu sa sjajnih 285 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Volvo još nije dao nikakvu informaciju o mogućem V8 motoru, ali se očekuje da novi karavan dobije pomenuti motor nešto kasnije.

Image

Priča o Volvou ne može da bude kompletna bez pomena sigurnosnih sistema. Volvo nudi opciono ugradnju sedišta za decu, kao i adaptivne vazdušne jastuke, čija reakcija može da se prilagodi građi putnika. Od standardne opreme treba pomenuti neizbežni program stabilnosti vozila Stability control i Dynamik Traction. Novi karavan se promoviše kao automobil sa više sportskih osobina i dinamike u odnosu na prethodnika. Neki od aduta su i aktivna kontrola amortizera i opcioni AWD sistem.

Image

Enterijer krasi Dolby Pro Logic 5.1 stereo sistem razvijen saradnjom Alpine i Dynaaudio, a jedna od njegovih mogućnost je i automatsko prilagođavanje visine tona nivou buke i glasnoći konverzacije u vozilu.

Image

Prethodni tekstF1: Montoja ne planira da se vrati u Formulu 1
Sledeći tekstFord ispao iz vodeće trojke

1 COMMENT