Renault testira Clio R3

0
4255
NAS SPONZOR

Trkačka verzija Renault-a Clio uhvaćena je objektivom foto aparata tokom testiranja u južnom delu Francuske. Za volanom je bio test vozač, Simon Jean-Joseph, a verzija za čijim upravljačem je bio verovatno će nositi oznaku R3.
Prema još nepotvrđenim informacijama Renault će razviti tri verzije različite snage i performansi. Najslabiji će biti R3 Access, pa R3 Premium i najsnažnija verzija Maxi

Automobili će biti bazirani na reli verziji Clio-a, a R3 Access će biti proizveden u skladu sa pravilim grupe N. Oprema uključuje zaštitni kavez, Bilstein amortizere i Sadev 6-stepeni sekvencijalni menjač. Sledeći model ima unapređeni zaštitni kavez, Ohlins amortizere i još više snage. Maxi model će imati najozbiljniji kočioni sistem i motor sa 230 KS, čime će biti konkurencija Super 1600 reli automobilima., koji predstavljaju problem za FIA zbog izuzetno visoke cene.

Image

R3 je idealan za privatne timove, a novi automobil će koštati trećinu cene jednog Super 1600 reli automobila. Renault bi trebao objaviti svoje planove za proizvodnju ovog automobila pod oznakom R3 tokom relija du Va krajem meseca.

Prethodni tekstSećanje na Richarda Burnsa: Impreza RB320
Sledeći tekst2007 Peugeot 207 GTI

1 COMMENT