PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiOdržana premijera Sprintera u Srbiji

Održana premijera Sprintera u Srbiji

-

EXPO XXI, Međunarodni Expocentar Beograd, koji se nalazi u Trećem bulevaru u Novom Beogradu, u ulici Španskih boraca 74A bio je lokacija koju je organizator, firma DaimlerChrysler Srbija, odabrao za premijerno predstavljanje novog Sprintera.

Uspeh prethodnog modela i zaista sve snažnija konkurencija u segmentu komercijalnih vozila govore o tome da Mercedes-Benz nije imao lak zadatak pred sobom. Samo u 2005. godini, proizvedeno je rekordnih 167.000 vozila u fabrikama u Düsseldorfu i Buenos Aires-u. Koliko je Mercedes Benz ozbiljno shvatio velika očekivanja govori podatak o 1,8 milijardi evra koji su uloženi u razvoj novog Sprintera. Svetska premijera novog Sprintera je održana krajem marta ove godine, a premijera ovog vozila za tržište Srbije, ako i nije održana baš neposredno nakon svetske, jeste bila na nivou reputacije nemačkog proizvođača.

 
 
ImageImage

 

Zvanice je dočekala opuštena atmosfera i zvuci klasične muzike, koja je bila uvod za glavni deo u okviru koga su prisutni mogli da nauče ili se podsete istorijata Mercedes-Benza.

Image

 

U nastavku večeri, prikazani su kratki filmovi o mogućnostima primene novog Sprintera, iskustvima dosadašnjih klijenata i vlasnika ovih vozila, a istovremeno je iskorišćena prilika da se svi vlasnici vozila Sprinter pozovu da iskoriste akciju Mercedesa staro za novo.

Image

 

U okviru akcije imaće mogućnost da svoja korišćena vozila zamene za novi Sprinter uz odgovorajuću doplatu.

Image

 

Za završni deo večeri ostavljeno je otkrivanje kompletne game Sprintera koji su se uz žestoke zvuke pojavili iza ogromnog paravana. Većini prisutnih je u tom trenutku pažnju odvuklo otkrivanje Sprintera iz kojeg se začula glasna muzika benda koji je zasvirao uživo, dok je iza njihovih leđa skinut paravan sa desetak Sprintera. Jedan od članova NK ekipe, iako prethodno upozoren i snažno podbadan laktom, naseo je na ovu fintu organizatora, pa su ga kao i većinu ostalih tek jaki reflektori iz pravca otkrivenih vozila podsetili da je "prevaren".

Image

 

Za kraj, svi prisutni su mogli da obiđu nova vozila, sednu u njih i uz dodatna objašnjenja ljudi iz Mercedesa steknu sliku o tome šta nudi novi Sprinter u odnosu na prethodnika. U nastavku prenosimo ono što je DaimlerChrysler Srbija želeo posebno da istakne kao adute novog-starog igrača na tržištu komercijalnih vozila:

• Veliki broj varijanti karoserije, motori do 190kW (258KS)

• ADAPTIVE ESP® sa većom funkcionalnošću za sve modele

• Izuzetna standardna oprema, pojedinačni dodaci

• Novo: V6 dizel motor, V6 benzinski motor, bi-ksenon prednja svetla, Super Single gume, Keyless Entry & Slide

Preko deset godina Mercedes-Benz Sprinter predvodi „sprinter klasu” u Evropi. Sa 1,3 miliona prodatih modela, Sprinterov rekord vodje na tržištu kombija bruto težine od oko 3,5 tona, govori sam za sebe. Novi Sprinter se vec pojavio na tržštu i ponovo postavlja kriterijume. Njegov emotivan dizajn predstavlja besprekornu mešavinu oblika i namene i podstiče apetit za inovativnom i praktičnom tehnologijom ispod površine.

Samo u poslednjih nekoliko godina na tržištu Srbije i Crne Gore isporučili smo oko 2.000 dostavnih vozila, od toga više od 1.400 Sprintera. Naši kupci su prepoznali vrednost koju imaju naša dostavna vozila. Naravno, veoma je bitna sama nabavna cena i Mercedes-Benz sigurno ne spada u grupu vozila sa najnižom nabavnom cenom. Međutim, Sprinter je ekonomski najisplativije vozilo na period od nekoliko godina – kroz nisku potrošnju goriva, dugačak servisni interval (koji je sa 22.500 km povecan na 30.000 km) i visoku rezidualnu vrednost, odnosno onu vrednost koju dobijete za svoje polovno vozilo, kupci su prepoznali da je Sprinter najpovoljniji izbor među čitavom konkurencijom. Sprinter govori sam za sebe kada je kvalitet u pitanju. Ukupno smo u svetu prodali preko 1.300.000 jedinica, a da nismo imali velike marketinške kampanje svake godine. Naši kupci su nama bili naši najbolji prodavci, time što su svojim prijateljima prenosili dobre utiske o kupljenim vozilima.“, rekao je Miloš Vujanovic, direktor prodaje i marketinga dostavnih i kombi vozila DaimlerChrysler SCG, na prezentaciji novog Sprintera

Image

 

Mnogostran: karoserija i varijante motora ispunjavaju sve zahteve

Sa tri međuosovinska rastojanja, četiri dužine karoserije u rasponu od 5243 mm do 7343 mm, tri visine krova i mnoštvo opcija karoserija, novi Sprinter je još fleksibilniji od svog prethodnika. Novi opseg obuhvata varijante između 3,0 i 5,0 t bruto težine vozila i, kao panel vozilo sa kapacitetom opterećenja od 7 do 17m3 na primer, zadovoljava skoro sve zahteve.

 
Image

 

Isto važi i za varijante motora. Moćni, vrhunski CDI dizel motori sa 4 i 6 cilindara sa kapacitetima koji variraju od 65kW (88HP) do 135 kW (184KS) odgovaraju svim potrebama. Svi Euro 4/EU4 dizel motori su opremljeni filterom za čestice. U međuvremenu, V6 benzinski motor pruža izuzetan komfor i performanse bez napora svojim kapacitetom od 190kW (258KS). Među brojnim inovacijama kojima se novi Sprinter odlikuje su varijante sa 4,6 t bruto težine vozila i Super-Single gume za zadnje točkove koje štede prostor.

Bezbednost pre svega: ADAPTIVE ESP® za sve modele, jake kočnice , bi-ksenon prednja svetla

 
ImageImage

 

Izuzetna bezbednost kojom se odlikovao prethodni Sprinter unapređena je kod novog modela. Razne dimenzije karoserije omogućavaju da vozilo prilikom sudara reaguje na potpuno nov način. Uz to, sada su dostupni i čeoni vazdušni jastuci kao dodatak jastucima vozača i suvozača i vazdušnim jastucima na prozorima koje je imao prethodnik. Još jedna karakteristika je standardni dodatak ADAPTIVE ESP® za sve modele – poslednja generacija Programa elektronske stabilnosti (ESP®). Njegova povećana funkcionalnost dozvoljava sistemu da, između ostalog, meri težinu opterećenja vozila, izračuna centar gravitacije i prilagodi svoje odgovore upravo ovim faktorima.

 
ImageImage

 

Šasija Sprintera je još agilnija nego pre i sada nudi još veću bezbednost. Kao deo standardne opreme kod svih modela, uključeni su točkovi od 16 inča sa visokoefikasnim i izdržljivim kočnim sistemom, uključujući disk kočnice, anti-lock kočni sistem (ABS), distribuciju sile elektronskih kočnica i hidraulični Brake Assist (BAS).

Bezbednost je dalje povećana opcionim bi-ksenon prednjim svetlima sa dodatnim Add-Light sistemom što na polju svetla predstavlja novu dimenziju i samim tim tehnologiju bezbednosti za kombi.

ImageImage

Povećanje udobnosti: obimna standardna oprema, inovativni dodaci

Udobnost je takođe važan segment u kombiju te novi Sprinter i na ovom polju ima plus zbog svojih standardno opremljenih prozora i centralne brave sa radio daljinskim upravljanjem. Još jedna crta, vredna pomena, je novi koncept enterijera sa još boljom ergonomijom i znatno povećanje prostora za odlaganje unutar kabine vozača. Ovo je još jedna oblast gde se Sprinter izdvaja – isto važi za veliki broj novih individualnih opcija koje predvodi inovativni sistem ulaska, Keyless Entry&Slide. Ovaj sistem obezbeđuje automatsko zaključavanje i otključavanje svih vrata i automatsko otvaranje i zatvaranje kliznih vrata pregratka za teret.

 
 
Image

 

Lansiranje Mercedes-Benz Sprintera održano je krajem marta 2006. Novi Sprinter se proizvodi u fabrikama u Dizeldorfu (panel kombi i minibus) i u Ludvigsfeldeu u blizini Berlina (pik-ap i šasija uključujući i kabine) u koje je dodatno uloženo preko 850 miliona evra.

Kao i obično kupci će dati poslednju reč.

 

 

  1. gde mogu da nadjem u srbiji prodaju polovnih sprintera teretnih ili putnickih !

  2. gde mogu da nadjem da kupim polovne kombi sprintere 515 cdi putnicke do 20 mesta kao i furgone teretne isto 515 cdi

- Advertisment -