Peugeot 308 stiže već naredne godine

0
3450
Image
NAS SPONZOR

Pre samo godinu dana Peugeot 307 je prošao detaljno osvežavanje, a već ovih dana prototip modela 308, kako bi se trebao zvati naslednik, prolazi kroz intenzivna testiranja.

Prema prvim podacima model 308 je trebao da se pojavi 2008. godine, ali je ta odluka promenjena i nova generacija Peugeota će se pojaviti već na Frankfurtskom salonu automobila naredne godine. Već smo pisali o zaoštravanju borbe u ovom segmentu pa i ne čudi toliko da francuski proizvođač ne želi da prepusti ništa slučaju.

Image

S obzirom na planove, Peugeot 308 će se prvi pojaviti na tržištu u verziji sa dvoja i petora vrata. Njegova dužina bi trebala da poraste za 4 cm na 4,25 m, dok bi visina trebala biti blago umanjena.

Peugeot bi baš kao i VW trebao predstaviti i SUV varijantu modela 308, za koju se smatra da je strogo čuvana tajna. Kabriolet i kupe verzija, kao i karavan se očekuju tek 2008. godine.

Image

Kao pogonski agregati svoje mesto bi trebali naći četvorocilindrični turbo dizel zapremine 2,2 litra sa 170 KS, kao i 1,6 lit. benzinci snage od 75 do 170 KS. Sportska verzija motora oznake RC će se pojaviti kasnije, a trebala bi raspolagati sa čak 210 KS.

Prethodni tekstOpel priprema naslednika modela Vectra
Sledeći tekstSalon u Parizu: Peugeot 207 GT

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here