Opel priprema naslednika modela Vectra

0
4547
Image
NAS SPONZOR

Opel priprema naslednika modela Vectra koji se na tržištu nalazi još od 2001. godine.

Četvrta generacija modela Vectra će imati novu Epsilon 2 platformu koja omogućava konstrukciju karoserije većih dimenzija i sa, logično, više prostora za putnike. Prototip ovog automobila već prolazi intenzivne testove na stazi Nirburgring u Nemačkoj. Slike prototipa nam se nisu učinile previše zanimljivim, jer se radi o novoj platformi sa modifikovanom starom karoserijom, ali zato kompjuterska animacija daje povoda za razmišljanje. Recimo, sem agresivnijeg izgleda, koji je posledica većih dimenzija i naglašenih bokova automobila, ne vidimo neke smelije dizajnerske zahvate u odnosu na aktuelni model.

Image

Od agregata su najavljeni V6 Turbo dizel zapremine 2,7 litara sa okruglo 200 KS, kao i novi V6 benzinac zapremine 2,8 litara. Nova Vectra je najavljena za Frankfurtski salon automobila u jesen 2007. godine.

Image

Iako je bilo dosta glasina o Opelovom odustajanju od nove generacije modela Omega, zbog navodno previsokih troškova, izgleda da stvari stoje malo drugačije. Navodno bi Opel, eliminisanjem Omege, rizikovao da izgubi deo kupaca koji su posvećeni ovoj marki automobila upravo zato što imaju kompletnu ponudu koja uključuje i top model. Za sada postoji samo kompjuterska animacija budućeg izgleda ovog automobila.

Prethodni tekstMercedes na Salonu automobila u Parizu 2006
Sledeći tekstPeugeot 308 stiže već naredne godine

1 COMMENT

  1. Pre četiri-pet godina pročitao sam da će se ovaj auto zvati President, a ne Omega. Dizajn je za desetku, ali Astra lepša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here