Stiže naslednik: Alfa Romeo 149

0
3722
Image
NAS SPONZOR

Alfa je u poslednje vreme u centru pažnje nakon pojavljivanja modela Brera i najave početka proizvodnje modela 8C Competizione. Na redu je naslednik modela 147…

Slike koje vidite su sa italijanskog sajta Info motori i pridružuju se moru drugih koje kruže internetom. Međutim, teško je odoleti da se ne prokomentarišu, jer je Alfa trenutno postala prilično zarazna tema. Čak su i Amerikanci postali jako nestrpljivi nakon najave povratka ovog proizvođača na njihovo tržište. Teško im je zameriti, jer retki su oni koji su ostali ravnodušni na slike poslednjih modela Alfe.

Image

Većina slika, pa i ove koje sada prikazujemo, koriste osnovne obline modela Brera i 8C. U predviđanjima budućeg izgleda modela 149 izdvojila su se dva pogleda. Na jednoj strani su oni koji vide prednji kraj kao evoluciju model Brera, dok se drugi ugledaju na model 8C.

Slike koje vidite više vuku ka ovom drugom rešenju, dok je zadnji kraj prilično neobičan i teško bi ga bez prethodne informacije dizajnerski pripisali Italijanima. Uopšteno gledano, automobil deluje dosta mišićavo, a naglašeni detalji poput difuzora pozadi, sa centralno postavljenim dvostrukim izduvnim cevima, daju automobilu dosta agresivan izgled. Iskreno govoreći nisko postavljeni usisnik za vazduh popriličnih dimenzija i okrugla svetla pozadi umanjuju eleganciju koja je tipična za Alfu, ali to je opet naše lično mišljenje.

Image

Čini nam se da enterijer automobila ima najmanje novina i deluje kao evolucija dosada viđenog dizajna. Više informacija o agregatima na Info motori nismo našli.

Prethodni tekstAlfa Romeo na Salonu automobila u Parizu 2006
Sledeći tekstMax Biaggi potpisao ugovor sa Suzuki Alstare timom

1 COMMENT