Alfa Romeo na Salonu automobila u Parizu 2006

0
3839
Image

Alfa Romeo nastupa sa širokim spektrom svojih automobila sa ciljem da nas, kao da nam je to uopšte i potrebno, na svoju jedinstvenu kombinaciju stila, dizajna i sportskih karakteristika koji su objedinjeni u ovim automobilima.


Alfa 8C Competizione

U samom srcu štanda se nalazi apsolutno neodoljiva Alfa 8C. Novi model koji jednim potezom spaja sve ono što krasi dugi istorijat Alfa Romea i nova tehnološka dostignuća modernog doba.. Ovaj specifični, Gran Tourismo automobil će biti proizvođen u ograničenom broju primeraka. O njemu smo već pisali u tekstu.

Image

Alfa 159 i 159 Sportwagon
Što se tiče modela 159, na salonu će biti predstavljene dve Alfe 159, jedna sa 2,2 benzinskim motorom i Selespeed menjčem, a druge sa 1,9 16V JTD dizel motorom su pre kratkog vremena zaradile po pet zvezdica na NCAP testovima. Tu će biti i dva Sportwagon modela – jedan sa 3,2 V6 Q4 motorom sa 260KS i drugi sa 2,4 JTDm dizel motorom od 200KS. Tri od četiri izložena modela koriste i novi šestostepeni automatski “Q-Tronic” menjač koji može da radi u sekvencijalnom ili automatskom režimu i koji će do kraja iskoristiti mogućnosti potencijale snažnih motora (ovaj menjač će uskoro biti dostupan i na 1,9 JTDm modelu sa 150KS).

Image

Alfa Brera i Alfa Spider
Novi model Brera bi trebalo da bude u centru pažnje kupaca. Tradicionalna kupe i kupe kabriolet karoserije su oduvek privlačile najviše posmatrača što ni ovog puta ne bi trebalo da izostane. Spider modeli koji će biti izloženi su Alfa Spider 2,2 JTS sa 185KS i 3,2 V6 Q4 sa 260KS, oba u top specifikaciji – 7 vazdušnih jastuka, VDC, ASR, automatski dvozonski klima uređaji, kožom presvučena unutrašnjost vozila i 18” felne. Brera će biti izložena u 3,2 V6 24V Q4 verziji koja je takođe napunjena opremom kako i dolikuje sajamskim eksponatima.

Image

Image


Alfa 147 Q2, Black Line II i Collezione II verzije
Svetska premijera modela 147 Q2 predstavlja Alfu 147 koja poseduje mehanički diferencijal sa mogućnošću zaključavanja čime će trakcija biti značajno povećana. Ovaj sistem je raspoloživ samo kupcima modela sa JTDm motorom snage 150KS. Pored ovog modela, tu je i 147 1,6 Twin Spark sa 120KS u Black Line opremi koja donosi niže ogibljenje, hromirani izduv, 17” felne i detalje mahom u crnoj boji. Model ‘Collezione II’ je opremljen motorom 150KS JTDm motorom i karoserijom sa petora vrata, a oprema obuhvata, između ostalog, i Bose HiFi sistem, niže ogibljenje i DP filter.

Alfa GT ‘Black Line’
Alfa GT je kreirana u saradnji sa Bertone studiom kako bi se konvepti sporta i elegancije dodatno istakli u ovom 2+2 kupeu. Izloženi model u ‘Black Line’ opremi koristi 2,0 JTS motor sa 165KS, a ono što je odvaja je poduži spisak opreme koji obuhvata i 18” felne, hromirane detalje spolja i ununtra, posebne farove i unutrašnjost izrađenu od crnih materijala.

1 COMMENT

  1. Suvisne su reci Ko vozi alfu na primer kao ja zna o chemu se radi ovde. I sta je alfa, i ko sedne u alfu uvek vozi alfu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here