BG Sajam 2017: Renault i Dacia

0
307

Renault je na ovogodišnjem Sajmu automobila predstavio novi Koleos, koji bi trebalo da dodatno ojača pozicije na SUV terenu. Pored toga, izložena je kompletna Renault i Dacia gama, koja je u proteklih godina dana značajno osvežena.

Nakon premijere u Ženevi, novi SUV iz Renault ponude je sada predstavljen i domaćim kupcima. U pitanju je druga generacija ovog modela koji se nalazi iznad Kadjara.

Sajam17N 46

Sajam17N 45

Platforma za novi Koleos je ista, dakle CMF-CD, a tu je novi dizajn koji se uklapa u ono što su doneli Espace, Magane i Talisman. U kabini su promene takođe odnose tehnologije iz pomenutih modela, što znači R-Link2 sistem i 8,7“ ekran i ostale prateće IT novitete. Što se tiče pogona, Koleos je prvi model koji uvodi novi 4×4-i pogon, koji omogućava elektronsku kontrolu raspodele snage po osovini, što bi trebalo da funkcioniše mnogo bolje u odnosu na dosadašnji klasični 4×4 sistem. Taj klasični sistem je i dalje u ponudi, pa će kupci moći da biraj između tri konfiguracije pogona: prednja vuča, 4×4, 4×4-i.

Sajam17R 18

Što se motora tiče, u ponudi se nalaze već dobro poznati benzinski i dizel agregati, sa dCi 160 kao trenutno najjačom opcijom. Ipak, na pojedinim tržištima je Koleos ponuđen sa 2.0 dCi agregatom, ali je pitanje da li će Renault ipak odlučiti da ovaj motor ponudi na EU tržištima, kao i da li će taj motor biti revidiran da bi se njegova CO2 emisija smanjila.

Sajam17R 19

Naravno, pored novog Koleos-a, na Renault štandu se nalaze i ostali sveži modeli kao što su novi Scenic koji je tek nedavno predstavljen. Tu su i posebne akcije finansiranja, kao i akcija „čista petica“ koja podrazumeva da svi kupci novog Renault automobila na sajmu dobijaju pet godina garancije, kasko za prvu godinu i prva tri osnovna servisa.

Na štandu Dačije je predstavljena kompletna gama, a tokom sajamskih dana je na snazi prodajna akcija 1,2,3.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000079/Sajm2017Renault{/gallery}

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here