Rimac unapredio Concept_One

0
189

Kompanija Rimac poboljšala je performanse i dodala nove tehnologije svom ekskluzivnom električnom modelu Concept_One. Automobil je dobio novi pogonski sklop, elektronske kontrolne sisteme i veću bateriju.

Glavna novost je povećanje snage za 135KS, na ukupno 1224KS, uz maksimalni obrtni momenat od 1600Nm. Proizvođač navodi podatke o ubrzanju od 0-100km/h za 2,5 sekundi i maksimalnoj brzini od 355km/h. Ubrzanje od 0-200km/h traje 6 sekundi, a do 300km/h 14 sekundi.

17rimac comceptone1

 

Kapacitet baterije povećan je sa dosadašnjih 82kWh na 90 kWh. Rimac navodi da je preradio i sistem vektorske raspodele obrtnog momenta, koji individualno kontroliše momenat na svakom točku.

Automobil je skoro u celosti napravljen od karbonskih vlakana, a taj materijal je odobran radi veće čvrstoće i manje težine. Veća baterija ipak je donela i povećanje težine na 1900kg. Deklarisana autonomija je 350km, a rezultata zavisi od načina na koji se automobil vozi.

Glavni deo poslovanja kompaije Rimac je isporuka tehnologije električnih automobila za druge proizvođače, uključujući Aston Martin i Koenigsegg, kao i spotrtski tim Monster Sport. Kompanija je nedavno proširila svoje postrojenje zapadno od Zagreba i povećala broj zaposlenih na preko 250.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here