Dušan Borković vozi Alfa Romeo u 2017 TCR sezoni

0
1027

Drugu sezonu u svetskom TCR šampionatu Dušan Borković će voziti Alfa Romeo Giulietta TCR za gruzijski tim. Borković će i ove sezone voziti sa brojem 62.

Italijanski tim Romeo Feraris Corse će biti zadužen za pripremu Alfa Romeo QV automobila u TCR specifikaciji, a ambicije gruzijskog i italijnskog tima su bile i odlučujući faktor zašto je prihvatio ponudu da ove sezone vozi za njih.

Borković će biti sastavni deo tima koji će razvijati Alfa Romeo automobil sa ciljem da Đulijeta postane konkurentan automobil u TCR klasi.

„Alfa je ispred mene izašla sa veoma ozbiljnim planom koji uliva veliko poverenje. U ovoj fazi je sasvim izvesno da ću voziti ovu sezonu, ali ambicije se pružaju na više godina. Alfa je veoma brza na pravcu, u sporim krivinama se pokazala kao lošija, naročito na izlascima iz krivina, ali ja verujem u tim Italijana koji će biti deo gruzijskog tima i voditi računa o automobilu. Osećam i veliku odgovornost i izazov jer ćemo je iz trke u trku unapređivati i razvijati. Alfa sigurno još uvek nije na nivou VW grupacije i Honde Civik, ali mislim da ima veliki potencijal i svetlu budućnost“, rekao je Borković.

U ime Romeo Feraris Corse, dobrodošlicu u tim Dušanu Borkoviću, poželela je Mikela Ćeruti, koja dugogodišnji vozač Romeo Feraris tima.

„U poslednje dve godine smo radili veoma naporno da bi se Alfa Romeo vratio na put uspeha u automobilskom sportu. Izabrali smo da jurimo svoj cilj u TCR šampionatu, jer je to idealan teren za proizvođače da testiraju svoje granice i da se takmiče jedni protiv drugih širom sveta. Veoma smo uzbuđeni zbog početka predstojeće sezone i što u timu imamo Davida Kadžaju i Dušana Borkovića. Dušanovo prisustvo u timu je za nas još jedna garancija za postizanje značajnih rezultata tokom sezone. On je neverovatan borac i sigurni smo da će njegovo iskustvo i nastup dati posebn vrednostu timu“, rekla je Ćeruti.

TCR sezona startuje 2. aprila u Gruziji na stazi Rustavi i imaće 10 trkačkih vikenda i 20 trka. Finiš sezone je 26. novembra u Abu Dabiju, na trkačkom vikendu koji se vozi paralelno sa Formulom 1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here