NK TEST: Toyota Aygo 1.0 X-cite

0
1096

Toyota Aygo je stigla na još jednu probu, a sada imamo agresivniju kombinaciju opreme koja se pre svega odražava na spoljašnji izgled, ali i na dodatke u unutrašnjosti. Jarko žuta boja, X elementi i dvobojna karoserija, sve to deluje dosta atraktivnije i automobil predstavlja baš ono za šta je i napravljen, a to je visok nivo personalizacije.

Tojota Aygo je još od prve generacije produkt saradnje sa PSA grupacijom. Deljenje troškova i snižavanje cene automobila je bio glavni motiv za ovakvav plan prilikom odluke da se zajedničkim snagama napravi supermini automobil. Ova kategorija automobila je na našem tržištu na vrlo klizavom terenu sama po sebi.

Glavni razlog za ovo je što automobil iz ove kategorije, bez obzira na proizvođača, koštaju samo malo manje od automobila koji pruža mnogo više prostora i zadovoljava kriterijume koje jedan automobil mora da zadovolji kako bi prosečna porodica mogla sa istim da ode i na neki odmor. Automobili iz supermini kategorije predstavljaju drugi automobil u porodici, a na nekim tržištima čak i treći. Pored automobila iz ove klase, jednostavno je neophodno da u garaži postoji još jedan automobil jer supermini klasa vozila jednostavno nemaju šta da ponude kada je prtljažni prostor u pitanju. Prostor za putnike su svi unapredili, ali prtljažni prostor je nešto što jednostavno mora da trpi kada je ova kategorija u pitanju. Toyota nije izuzetak na ovom polju pa tako Aygo i treba posmatrati, kao drugi automobil u porodici.

16nktest aygo1

Proizvođači su zaključili da moraju ponuditi određeni nivo persinolizacije kada je ova klasa u pitanju. Razlog za ovo je što ovi automobili prosto moraju biti primećeni i deo su načina života, hteli mi to da prihvatimo ili ne. Prilikom izbora automobila sada imate more mogućnosti da ga načinite baš onakvim kako vama odgovara. Toyota je sa ovim modelom igrala na istu kartu, pa tako test primerak ima vrlo interesantne detalje na karoseriji i u unutrašnjosti. Dvobojna karoserija, dvobojni enterijer, sada već podrazumevani X dizajnerski potpis na prednjoj masci…sve je tu i moramo priznati da deluje prilično interesantno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here