F1: Zauber prikazao novi bolid za 2017. godinu

0
821
NAS SPONZOR

Zauber je prva ekipa koja je pokazala prave fotografije novog bolida za predstojeću F1 sezonu. Bolid pokreće Ferarijev agregat iz 2016. a primećena je i nova raspodela boja sa primesama zlatnih detalja.


Zauber je prvi prikazao slike novog bolida, zapravo ovo je drugi bolid koji je prikazan od strane timova od početka godine. Vilijams je prvi pokazao bolid, ali se zadržao samo na renderima, dok je Zauber prikazao praktično „živ“ izgled bolida. Zvanično predstavljanje ovog bolida zakazano je za 22. februar u Barseloni, tokom snimanja promo video materijala. Oznaka novog bolida je C36, a bolid ima šire zadnje krilo u skladu sa novim pravilima pa ceo bolid gledajući sa zadnje strane deluje kao bolidi iz 1980-ih, a to je trend koji očekujemo ove godine. Kao i obično kod Zaubera, sponzora manjka, tako da je bolid obeležen vrlo skromno, a dominira logo na boku bolida koji obeležava 25 godina Zaubera u F1. Vozači Zaubera za ovu godinu su Markus Eriskon i Paskal Verlen. Istina, Verlen neće nastupiti na prvom mestu zbog zadobijenih povreda na Trci šampiona, a menaće ga Antonio Đovenazi. Za razliku od prošlogodišnjih testova, Zauber će imati nov bolid već na početku testiranja, tako da neće gubiti vreme, a glavni razlog za ovo je odabir prošlogodišnjeg agregata iz Ferarija i novi investitori. 

17f1 misc sauber1

Moniša Kalteborn, šef Zauber F1 ekipe, najavila je da je cilj da budu u sredini grida. „Želimo da se pozicioniramo u F1 sa novim pristupom,“ izjavila je Moniša. „Već smo preduzeli prve korake i imamo dobre temelje za budućnost. Želimo da se popravimo. Sa C36 bolidom imamo dobru osnovu i imamo resurse za razvijanje tokom sezone, što je veoma bitno kako bi se pozicionirali u sredini grida,“ dodala je Moniša. 

17f1 misc sauber2

Još jedna novina za Zauber je i novoimenovani tehnički direktor, Jorg Zander, koji je angažovan iz Audija i on u prvi plan stavlja aerodinamička rešenja novog C36 bolida.

Prethodni tekstABT VW Golf GTI Clubsport S
Sledeći tekstToyota najavila električni koncept