Predstavljena najjača škoda Octavia

0
920
NAS SPONZOR

Škoda je prikazala najjaču Octaviju do sada, koja raspolaže sa 245 KS. Octavia vRS 245 jača je od standardnog vRS modela. Automobil će imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

U Octaviju vRS 245 ugrađen je dvolitarski četvorocilindrični turbo benzinski motor, koji proizvodi 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U ponudi su šestostepeni manuelni menjač i nova sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukim kvačilom. Deklarisano ubrzanje od 0-100 km/h je 6,6 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h.

17skoda octaviavrs2451

 

U poređenju sa standardnim Octavijama, ova verzija spuštena je za 14 mm, a zadnji kolotrag širi joj je za 38 mm u odnosu na prethodnu vRS 230. U standardnu opremu spadaju Sport mod i elektronski diferencijal ograničnog proklizavanja, dok je dinamička kontrola šasije na listi dodatne opreme.

Kompletna LED adaptivna svetla su deo standardnog paketa, kao i felne od 19 inča visokog sjaja.

Kabina je dobila sve tehnologije iz nedavno osvežene Octavije, sa opcionom ekranom dijagonale 9,2 inča i Columbus navigacionim i multimedijalnim sistemom. Sportska sedišta presvučena su crnim alkantarom, a tu su i aluminijumske papučice i ambijentalno LED osvetljenje.

17skoda octaviavrs2452

Među sistemima koji pomažu vozaču su asistencija za vuču prikolice, automatsko kočenje u vanrednim situacijama sa detektovanjem pešaka, pokrivanje slepih tačaka, automatsko kočenje u gradskoj vožnji i adaptivni tempomat.

Octavia vRS 245 moći će da se dobije kao hečbek i karavan.

Prethodni tekst2017 Mercedes-AMG E 63 karavan
Sledeći tekstNK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic