Subaru najavio krosover XV

0
380

Subaru je ovom slikom najavio premijeru krosovera XV, koji će pored benzinskih i dizelskih varijanti dobiti i opciju hibridnog pogona kada stigne na tržište kasnije ove godine.

Serijski model najavljen je konceptom XV na Sajmu automobila u Ženevi prošle godine, a objavljena slika sugeriše da se Subaru vizuelno nije udaljio mnogo od automobila koji je tada prikazao.

 

Novi model će, kao što je najavljeno konceptom, predstavljati realizaciju Subaruove dizajnerske filozofije “Dynamix X Solid”, koja će biti primenjena na sve buduće modele ove japanske marke.

Novi XV koristiće boxer motore i globalnu platformu ove marke, koja je čvršća od ranijih, smanjuje vibracije, poboljšava komfor, upravljanje i prefinjenost. U zadnjem segmentu automobila nalazi se poprečna šipka koja smanjuje uvijanje karoserije do 50%.

U šasiji novog XV motor će biti spušten za 5 mm, čime se spušta i težište i poboljšavaju vozne sposobnosti. Iako će model raspolagati pogonom na svim točkovima, ovaj krosover namenjen je za “urbane avanture”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here