NK TEST: Renault Kadjar Iconic dCi 130 4WD

0
1497

Posebna, Iconic, serija za model Kadjar doprinosi još atraktivnijem izgledu kompakt SUV Renault modela. Specifične 19″ felne u crnoj boji su verovatno najupadljiviji element Iconic opreme, ali je unutrašnjost zapravo ta koja bi trebalo da donese najviše kupcima Iconic modela.

Specijalne edicije nas, po pravilu, postavljaju u nezgodnu situaciju kada je u pitanju pisanje teksta. U većini slučajeva smo već imali priliku da vozimo sličan ili identičan model, tako da posebne serije traže od nas da biramo – u potpunosti ponoviti ono što je već pisano ili da tekst radikalno skratimo pišući samo o elementima koji su promenjeni.

Iconic serija

Renault povremeno ponudi kupcima neki od svojih modela u specijalnoj Iconic seriji. Tokom protekle, 2015, u ponudi su bili Clio modeli u Iconic paketu opreme, a ove godine je odabran Kadjar kao model koji će biti “ikonizovan”.

Kadjar Iconic serija se odlikuje novim 19″ aluminijumskim točkovima Extrême u dijamant crnoj boji. Dizajn novih Extreme točkova se odlikuje romboidnim oblicima uz naglašeni centralni deo točka u crvenoj boji.

Iconic oprema obuhvata Full LED svetla (Renault Pure Vision), crne zaštitne lajsne i drugi ukrasni elementi koji Kadjar čine još atraktivnijim. Naravno, zaštitni znak aktuelnih Renault modela – masivni Renault znak, kao i LED dnevna svetla u obliku slova “C” se podrazumevaju.

U unutrašnjosti se nastavlja trend koji je Iconic paket ponudio kada je u pitanju karoserija – kožna grejana sedišta u Carbon boji, a kompletnom ugođaju doprinosi ostatak enterijera kojim dominira crna boja sa povremenim korišćenjem crvenih elemenata. Okviri ventilacionih otvora su u mineralno crnoj boji čime se zaokružuje crno crvena kombinacija boja koja karakteriše Iconic modele.

Modeli iz Iconic serije se isporučuju u standardnom asortimanu boja karoserije, a naš test automobil je bio u metalik crnoj boji. Oprema Iconic modela je vrlo bogata i uključuje R-LINK 2 sistem, automatska svetla (duga i oborena), sistem za detekciju saobraćajnih znakova, upozoravanje prilikom nenamernog menjanja trake, a tempomat i ograničavač brzine se podrazumevaju.

Na spisku opcija se nalazi Bose audio sistem sa podrškom za digitalni radio (DAB) kao i Easy Park Assist sistem za automatsko parkiranje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here