Giulia Quadriofoglio – rekord na Nirburgrungu

0
635

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je popravila svoje vreme na Nirburgringu i ujedno postavila novi rekord za serijske automobile sa četvoro vrata. Automobil je postigao vreme 7:32, što je za 7 sekundi bolje od vremena ostvarneog posle premijere modela na Sajmu automobila u Frankfurtu 2015. godine

Nova Alfa nadmašila je vreme dosadašnjeg rekordera, Porsche Panamere Turbo. Ovog puta Quadriofoglio je bila opremljena opcionim osmostepenim automatskim menjačem, dok je u prvom pokušaju koristila standardni šestostepeni automatik.

Vreme novog rekordera je na nivou modela Porsche 911 GT2. Za upravljačam je bio italijanski trkački vozač Fabio Franća (Fabrio Francia).

U Alfa Romeo Quadrifoglio ugrađen je 2,9 litarski V6 motor od 510KS i 600Nm. Ovaj agregat razvio je Ferrari, a automobil ubrzava od 0-100km/h za samo 3,8 sekundi. Maksimalna brzina je 307km/h, a pogon je na zadnjim točkovima.

Platformu koju koristi Alfa Romeo Gulia koristiće još neki novi modeli grupacije Fiat Chrysler Automobiles, uključujuću SUV modele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here