Ford Focus RS Mountune

0
425

Kompanija Mountune Performance objavila je podake o paketu koji unapređuje model Ford Focus RS, koji dobija još više snage i obrtnog momenta.

Mountune poboljšanja donose doadntih 25 KS, pa snaga raste na 375 KS, a maksimalni obrtni momenat povećen je za 40 Nm i sada iznosi 510 Nm. To je rezultovalo ubrzanjem od 0-100 km/h za 4,5 sekundi, što je za dve desetinke bolje vreme od fabričkog RS. Makismalna brzina ostaje 265 km/h.

Ovaj tjunerski paket u Britaniji košta 899 funti, a intervencija traje 90 minuta. Fabrička garancija ostaje validna, pošto Ford zvanično sarađuje sa ovom tjunerskom kućom, i traje tri godine ili 100.000 km.

Paket sadrži i poboljšani filter vazduha, unapređeni ventil za recirkulaciju vazduha i remapiranje ECU jedinice. Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatici i Quaife diferencijal dostupni su uz doplatu, zajedno sa unapređenim interkulerom.

“Ford je ponosan na dosadašnju saradnju sa kompanijom Mountune u predstavljanju još snažnijih hečbek modela naše marke za entuzijaste posvećene performansama. Povećanje snage na 375 KS lansira Focus RS, koji je već lider u klasi, još dalje ispred čitavog polja”, izjavio je Tajron Džonson, šef odelenja za inženjering u Fordu.

Sve nove komponente intenzinvo su testirane na stazi Nirburgring, kao i na putu kako bi se osigiralo da savršeno odgovaraju automobilu, da su funkcionalne i pouzdane. Moguće je kupiti i žutu ručicu menjača, Mountune tepih i “Dynamic Side Splash” nalepnice za pragove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here