FIA ETCC: Lalušić uspešno položio ispit Zelenog Pakla

0
1593

Verovatno najteži izazov u sezoni 2016 ETCC sada je iza srpskog Lein racing tima. Mladi Novosađanin Mladen Lalušić uspešno je završio obe trke vožene na 25 kilometara dugom Nordschlafeu, poznatijem kao “zeleni pakao” i osvajanjem dva osma mesta uknjižio nove bodove na svom kontu FIA ETCC serije.

Tim koji predvodi Milovan Vesnić u Nemačku je došao sa samo jednim ciljem, da osvoji bodove i trkački automobil ne bude oštećen. Lalušić je izjavio: „Iskustvo koje sam stekao tokom ova tri dana trkanja na Nordšlajfu je neprocenjivo. Ovakva staza ne postoji nigde na svetu i sama činjenica da sam na cilju je uspeh sam po sebi. Krenuli smo od nule i polako napredovali o čemu govori i činjenica da sam svoj najbrži krug imao u trci dva.” – izjavio je Mladen – “Zbog obaveza i gustog kalendara nisam imao priliku da ovde testiram i to neiskustvo se odmah videlo. Imali smo dogovor u timu, ja sam ga ispoštovao i evo novih bodova. Ne mogu da ne budem zadovoljan. Bolji rezultat očekujemo naredne sezone.

Zadovoljstvo ne krije ni iskusni Milovan Vesnić – “Vrlo dobro znam u kakvoj se situaciji našao Mladen jer sam i sam u svojim počecima morao da vozim na stazama koje ne praštaju. Da bi se ostvario bolji rezultat na stazi ovakvog tipa potrebni su kilometri i kilometri tako da smo sasvim zadovoljni postignutim. Auto nije oštećen, tako da možemo dobro da se spremmo pred vrlo bitnu trku šampionata koja se vozi na uličnoj stazi u Portugalu, a nosi duple bodove.”

Osvajanjem dva osma mesta Lalušić je osvojio dva boda ali dok pišemo ovaj izveštaj pod istragom su automobili Portugalca Fabija Mote i Švajcarca Petera Riklija tako da se situacija može okrenuti dodatno u korist srpskog automobiliste.

Izvor: ASK Lein/Vesnić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here