Početna Sportske vesti Trke putničkih automobila (turing) Lein Racing startovao sezonu testovima u Francuskoj

Lein Racing startovao sezonu testovima u Francuskoj

0
801

Sezona auto takmičenja za ASK Lein racing uskoro počinje FIA ETCC trkom na stazi Pol Rikar (Paul Ricard). Na prvoj trci Mikica Vesnić neće biti u vozačkoj, već samo u ulozi trenera mlađem članu tima Mladenu Lalušiću.

Lein Racing tim i dalje nema novi automobil zbog problema sa logistikom, tako da Vesnić i Lalušić su testove vozili sa automobilom prošlogodišnje specifikacije.

Za prvi ovogodišnji test izabrana je takođe staza u Francuskoj i to Manji Kur (Magny Cours), što je omogućilo vozačima da se upoznaju sa ovom stazom na kojoj će šampionat takođe biti vožen, a ni jedan od domaćih vozača do sada nije imao priliku da vozi na ovoj stazi do sada.

„Oduševljen sam pre svega konfiguracijom staze ali i celom infrastrukturom. Ljubazni domaćini su nam u svakom pogledu izašli u susret.“ – izjavio je Milovan Vesnić – „Ovo je su moji prvi pravi kilometri za volanom Seat Leon Racera. Žao mi je što nismo dobili nov automobil jer bi nam to mnogo značilo u pripremi setapa za prvu trku koja je na programu predstojećeg vikenda. Ipak nakon godina u STW automobilu, a zatim u BMW-u novi koncept trkačkih vozila koji se forsira poslednjih godina je nov za mene tako da je ovo iskustvo izuzetno dragoceno. Naravno akcenat ekipe je bio na Mladenu koji će voziti prvu trku šampionata.“

I mlađi član ekipe zadovoljan je prvim izlaskom na stazu u sezoni 2016 – „Nakon zimske pauze ulazak u vozačku kondiciju izuzetno je bitan. Postepeno smo pojačavali tempo i zadovoljan sam postignutim vremenima. Uz Mikicine savete mislim da ćemo biti spremni za prvu trku i pored toga što novi Seat dobijamo tek u sredu. Po svim pričama automobil se na stazi ponaša potpuno drugačije od stare specifikacije i nemamo previše vremena da se upoznamo sa njim. U svakom slučaju sa nestrpljenjem očekujem da sednem u novog Seata i start moje prve kompletne sezone ETCC-a.“

Ekipa nakon ovih testova kreće put Španije i Seat Sporta gde će u sredu preuzeti novi automobil. Ako se budu stvorili uslovi novi Seat Racer će prve kilometre napraviti dan kasnije na stazi kraj Barselone, a u petak 1. aprila počinje takmičarski vikend ETCC-a na Paul Ricardu.

Izvor: ASK Lein Racing

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here