NK TEST: Mazda 6 CD175 AWD AT

0
1079

Najbolje što Mazda može da ponudi, kada je u pitanju model “6”, nosi oznaku CD175 AWD AT Revolution Top. Upravo takav automobil smo imali prilike da vozimo kako bi utvrdili gde je Mazda poboljšala “šesticu” nakon restilizacije za 2015.

 Mazda je za 2015. godinu predstavila nekoliko novih i restilizovanih modela, tako da smo u, sada već protekloj godini, imali pune ruke posla kada su u pitanju Zum-Zum mašine iz Hirošime.

U ponudi su se našla dva potpuno nova modela i to u subkompakt segmentu, koji je do ove godine bio gorući problem ove kompanije. Sa potpuno novim Mazda 2 i CX-3, proizvođač iz Hirošime je prilično promenio svoju poziciju i kompletirao ponudu koja je sada jaka na svim poljima.

No, konkurencija ne stoji, tako da su CX-5 i Mazda 6 za ovu godinu osveženi, kako bi se uz pomoć nove opreme i određenih unapređenja na mehanici dodatno osnažila pozicija, a kako mi vidimo situaciju – prilično demoralisala konkurenciju.

Na Sajmu automobila (Beograd, 2015) smo pričali sa Mazdinim PR službenikom povodom, pre svega, onoga što nam je smetalo na Mazdi 6 i sve što smo u tekstu iz 2014. napisali (vezano za zamerke, naravno) je kao preslikano na spisak izmena za 2015 model. Da li je to samo potvrda naših stavova ili slučajnost? Voleli bi smo da je u pitanju ono prvo.

U svakom slučaju, udarni novitet smo već imali prilike da vidimo na delu u revidiranom CX-5 – LED osvetljenje. Ako smo u razgovoru tokom BG Sajma 2015 sa gospodinom Špiranecom apostrofirali ogibljenje Mazda 6, toliko smo posle prvog susreta sa novom tehnologijom osvetljenja puta potpuno promenili viđenje i nakon toga, svi automobili koje smo imali na testu smo gledali kroz LED „prizmu“.

Možda smo baš zbog toga ostali prilično ravnodušni na BMW Active Tourer bi-LED, koji je sam po sebi impresivan. Ali, CX-5 je postavio novi reper koji čak i dobro opremljeni premium automobili sa teškoćom dostižu. Sve ovo pišemo samo zbog toga što je Mazda prvi proizvođač koji je „povukao nogu“ i ponudio zaista super modernu tehnologiju, koja se čak i kod premium marki doplaćuje, a kod Mazde je dostupna od srednjeg nivoa opreme. Bravo za Mazdu!

1 COMMENT

  1. Koliko sam mogao zakljuciti iz vaseg testa, da je bolja solucija neka od 2 ponudjene benzinske varijante. Malo mi to deluje nestvarno, pogotovo sto benzinca nema turbo, a opet citao sam i vas stari test G145 modela, gde ste bili vise nego zadovoljni performansama benzinskog atmosferca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here