Prvi BMW roadster male zapremine – G310 R

0
1897
NAS SPONZOR

Mala težina, jednocilindrični agregat, izvanredna ciklistika – to bi trebalo da opiše G310R koji bi trebalo da ponudi po malo od adventure, nejkid i turing mašina.

Nova roadster mašina iz BMW Motorrad odeljenja bi trebalo da se lako vozi na svim vrstama drugoma i u svim uslovima. G310R je projektovan kao globalni proizvod, tako da je pogonski agregat pripremljen na različite vrste goriva, a da pri tome zadovoljava najstrožije zakone o štetnim emisijama. Sve to, naravno, upakovano u premium pakovanje i, po prvi put, u segmentu ispod 250-500ccm.

Određeni dizajnerski elementi su definitivno preuzeti sa S1000R modela što svakako samo može da pomogne da se novi model probije do svojih kupaca. Kompaktne dimenzije su preko potrebne za agilni urbani motocikl, ali i kada ste na uzanom makadam putu.

Potpuno novi, vodeno hlađeni, jednocilindrični agregat zapremine 313ccm sa četiri venitila, dve bregaste i elektronskim ubrizgavnjem goriva proizvodi 34KS pri 9000 obrtaja i 28Nm pri 7500ob. Kompletan G310R teži 158,5kg što bi trebalo da omogući sasvim pristojne performanse i pored skromne zapremine agregata.

Položaj za sedenje relaksiran u skladu sa temperamentom motocikla, dok su svi prekidači u skladu sa BMW Motorrad standardima – kvalitetni, jednostavni i ergonomski postavljeni.

G310R se serijski isporučuje sa 2-kanalnim ABS sistemom, a kočioni sistem se sastoji od 300mm diska napred sa četvoroklipnom čeljusti, dok je pozadi 240mm disk sa dvoklipnom plivajućom čeljusti.

Novi model je razvijen u BMW Motorrad razvojnom odeljenju u Minhenu, ali se proizvodi u fabrici indijskog kooperanta – TVS Motor Company.

Prethodni tekstEICMA: Honda predstavila mašine za 2016
Sledeći tekstBMW Compact Sedan koncept
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here