Prvi utisci: Dacia Dokker Stepway 1.2 Tce

0
1078

Dve godine nakon upoznavanja sa Dačijom Doker na testu nam je posebna verzija ovog vozila. U pitanju je Stepway paket opreme koji Dokeru donosi svežiji izgled uz vrlo malo truda oko pojedinih detalja.

Još tokom prvog druženja sa Dokerom shvatili smo da je ovaj automobil namenjen određenom krugu ljudi. Da podsetimo, Doker nudi zaista puno prostora u unutrašnjosti i sigurno neće faliti ni mesta za noge, ni mesta za glavu, ni po širini, a ni u prtljažniku. Jednostavno, mesta ima zaista na pretek, te je ovo idealan automobil ukoliko je ogroman prostor u unutrašnjosti ono što tražite.

Upravo to je karta na koju Dačija i igra, a sa druge strane obično je karta na kojoj Dačija pada – sam izgled vozila. Druga generacija Dačija vozila je dosta poboljšala taj aspekt, ali opet to nije ono sa čim Dačija osvaja. Stepway paketi opreme dodaju još neki „poen” kada je spoljašni izgled u pitanju i to je bio slučaj i sa Sandero modelom u istom paketu opreme. Doker Stepway izgleda jako interesantno i dramatično je zanimljiviji od prvobitnog modela.

nkblog dokker0

Specijalna boja, par plastičnih dodataka sa imitacijom aluminijuma, lepuškaste 16″ aluminijumske felne te povećan klirens su svega par detalja koji se razlikuju kada je reč o Stepway paketu. I sa tako malo dodataka Stepway varijanta Dokera deluje miljama daleko od ranije voženog Dokera. U unutrašnjosti je spisak unapređenja još kraći tako da tu značajnih pomaka u odnosu na standardni model nema mnogo, osim presvlaka i nekih ukrasnih elemenata.

Stepway paket donosi i malo „psihološke nadmoći” u poređenju sa osnovnim paketom pa se vozač može upustiti i u malu avanturu van asfaltiranih površina.

nkblog dokker3

nkblog dokker1

U testiranom modelu je bio isti motor kao i kod ranije voženog Dokera, a u pitanju je malolitražni turbo benzinac iz Renoove kuhinje (1.2 TCe sa 115ks). Upravo zbog toga tu nije bilo iznenađenja već smo samo potvrdili pozitivne utiske koje je na nas ostavio Doker dve godine ranije. Cenovno je Stepway veoma dobro pozicioniran kada se gledaju ostali paketi opreme. Stepway oprema sa testiranim 1.2 Tce motorom košta 12.790 EUR, što je jeftinije od Laureat paketa opreme za 400 EUR. Dizel varijanta Stepway modela podrazumeva 1.5 dCi agregat i cenu od 13.290 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here