Dakar: Miko Hirvonen novi član X-raid tima

0
1434

Na spisku vozača na Dakaru našlo se još jedno poznato WRC ime – Miko Hirvonen. Bivši WRC vozač će nastupati za X-raid tim, a debitantski nastup u kros-kantri reli disciplini će biti na španskom Baha Aragon reliju.

Nemački X-raid tim je potpisao ugovor sa Mikko Hirvonenom kako bi ojačali svoju vozačku postavu nakon što je Stefan Peterhansel prošle godine promenio tabor i prešao u Pežo.

Prelazak u kros-kantri reli disciplinu je vrlo težak za WRC vozače, pa je X-raid odlučio da mu pomogne dodelivši mu prošlogodišnjeg pobedničkog kopilota, Mišela Perina. Perin je objavio da će se penzionisati ove sezone, ali je tu odluku povukao nakon što je imao priliku da odveze par testnih etapa sa Hirvonenom.

Miko Hirvonen (Mikko Hirvonen) iza sebe ima 13 godina aktivnog učešća u WRC šampionatu, a četiri puta je šampionate završavao kao drugoplasirani u generalnom plasmanu (2008, 2009, 2011. i 2012.) Nakon sezone 2014, Hirvonen je objavio da se povlači iz WRC takmičenja, a nakon junskih testova MINI ALL4 Racing u Maroku sada će se oprobati u novoj reli disciplini.

Kao i za sve reli vozače, kros-kantri reliji donose mnogo novih izazova, pre svega kada je u pitanju vožnja na klasičnim off-road terenima gde je za vozača jako bitno da razume mogućnosti kako automobila, ali i da dobro “čita” teren ispred sebe.

Da podsetimo, Miko Hirvonen je 2010. nastupao na Reli Serbia takmičenju, a nakon pres konferencije smo imali priliku i da ga intervjuišemo (kao i njegovog tadašnjeg suvozača, Jarma Lehtinena).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here