Dakar: Mark Koma prelazi u organizaciju relija

0
1045

Mark Koma je odlučio da iz takmičarskog dela Dakara pređe u njegov organizacioni. Španski motociklista će svoje dugogodišnje Dakar iskustvo iskoristiti da budući Dakari budu izazovniji za motocikliste, ali i da se bolje proceni bezbednost određenih etapa.

Nakon 12 nastupa na Dakaru i 5 pobeda u kategoriji motocikala, Mark Koma će preuzeti mesto asistenta Sportskog direktora, Etijene Lavinja. Koma će odmah početi sa radom na novoj poziciji, kako bi ruta za Dakar 2016 bila što bolje pripremljena i dokumentovana.
Mark Koma je, po njegovim rečima, sa zadovoljstvom prihvatio ponudu ASO i vrlo je srećan što će Dakaru vratiti svo ono iskustvo koje je tokom proteklog perioda prikupio vozeći ne samo Dakar, već i druge kros-kantri relije. Iako se i dalje oseća kao takmičar, Koma je izjavio da oseća da je ovo bilo pravo vreme za promenu.
Ostaje samo da vidimo da li će neki od automobilskih timova u narednim sezonama ponuditi mogućnost da nastavi karijeru kao vozač automobila na Dakaru, što su Peterhansel, Roma i Depre već uradili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here