Land Rover Discovery Sport promocija

0
2345

Beton hala i restoran Promenada je 24. juna bilo mesto promocije novog modela iz Land Rover ponude, a u pitanju je Discovery Sport.

discovery 10

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik i serviser vozila marke Land Rover, upriličio je originalnu i interesantnu promociju ovog novog modela u Beogradu, uz standardno prisustvo odabranih gostiju i predstavnika medija. Ovaj model do sada nije postojao u Sport varijanti, ali su očigledni zahtevi velikog broja kupaca za ovaj tip vozila bilo toliko veliki, tako da  je Land Rover jednostavno morao i Discovery Sport da uvrsti u ponudu. Discovery Sport je najavljen još pre dve godine, zvanična prodaja je krenula u drugoj polovni 2014. godine, prve isporuke su krenule početkom ove godine, pa je sada logičan momenat da ovaj automobil možemo videti i kod nas.

discovery 01

Land Rover sa gotovo svim svojim modelima predstavlja premium SUV segment, pa je logično reći i ko su konkurenti. Discovery Sport predstavlja SUV srednje veličine, sa glavnim konkurentima u vidu BMW X3, Audi Q5 i sličnim modelima.

discovery 09

Iako ogroman procenat svih ovih automobila ekstremno retko silazi sa asfalta, na prezentaciji mogli smo da vidimo dosta jasno naglašavanje činjenice da Discovery Sport definitivno može biti korišćen i za akcije van asfalta (tu je klirens od 212 mm u kombinaciji sa jedinstvenim Terrain Response sistemom). Naravno, vožnja po snegu, travi i blatu su umereni tereni koje Discovery Sport sa lakoćom treba da savlada, a za nešto više od toga tu su neki drugi Land Rover modeli.

discovery 04

Pored naglaska na SUV karakteristikama, Discovery Sport ima izraženi detalj po kojem je trenutno vodeći u klasi – sedam sedišta i dosta prostora u kabini, pa se i veće porodice ili grupa prijatelja mogu “napakovati” u ovaj automobil.

discovery 05

Što se tehnikalija tiče, novi Discovery Sport je baziran na Range Rover Evoque šasiji, što je u Land Rover LR-MS platforma kao varijanta Ford EUCD platforme. Naravno, određene modifikacije koje su morale biti urađene kako bi se Discovery Sport prilagodio ciljanom tržištu. Početna ponuda motora nije promenjena, pa se u ponudi nalazi motori koje se nalaze u Freelander 2 modelu i još par motora poznatih iz skupljih Land Rover-a. Na domaćem tržištu su za sada u ponudi tri varijante motora. Poznati Ford EcoBoost 2.0 turbo motor sa 240 KS je tu kao benzinska varijanta, dok dizel ima dve 2.2 litarske opcije, sa 150 i 190 KS. Što se menjača, Discovery Sport se može pohvali devet-brzinskim automatskim menjačem koji je zajednički za sve modele koji su kod nas u ponudi.

discovery 06

Cena osnovnog Discovery Sport modela sa TD4 150 KS motorom kreće od 41.440€, dok je trenutno najskuplja varijanta koja je kod nas u ponudi košta 61.850€ sa 2.0 turbo benzinskim motorom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here