2016 Alfa Romeo Giulia (VIDEO)

0
487

Alfa Romeo je predstavio novu limuzinu Giulia u njenoj najsnažnijoj varijanti. Giulia Quadrifoglio prezentovana je u Alfinom muzeju u Areseu, u blizini Milana. Ovo je prvi novi model ove marke od kada je najavljeno da će se Alfa fokusirati na automobile visokih performansi i borbu sa nemačkim rivalima iz premijum segmenta.

Giulia “sadrži ključne elemente koji su učinili Alfa Romeo jednom od najomiljenijih automobilskih marki – sa prepoznatljivim italijanskim dizajnom, inovativnim motorima, savršenom raspodelom težine, jedinstvenim tehničkim rešenjima i najboljim odnosom težine i snage”, saopštio je Alfa Romeo.

15alfaromeo giulia1

15alfaromeo giulia5

Giulia Quadrifoglio koristi trolitarski V6 bi-turbo motor iz modela Maserati Quattrporte i Ghibli, koji u ovoj varijanti isporučuje 510KS (85KS više od modela BMW M3). Automobil ima najbolje deklarisano ubrzanje u svojoj klasi. Od 0-100km/h stiže za 3,9 sekundi.

Ova verzija nove Alfe biće ponuđena samo sa pogonom na zadnjim točkovima i manuelnim menjačem. Karbonski poklopac motora i krov pomažu da se težina automobila zadrži na oko 1.500kg. Agresivno stilizovanim zadnjim krajem dominiraju četiri cevi izduvnog sistema i karbonski spojler iznad poklopca prtljažnika.

15alfaromeo giulia2

Giulia Quadrifoglio stiže u evropske prodajne salone početkom sledeće godine. Ostale verzije ovog modela biće ponuđene naknadno, uključujuči varijante sa pogonom na svim točkovima i dizelskim agregatima.

Alfa ukazuje na tehničke inovacije poput sistema sa dvostrukim kvačilom i vektorskom raspodelom obrtnog momenta nezavisno za svaki točak. To poboljšava trakciju u nepovoljnim uslovima bez potrebe za jačom intervencijom sistema za kontrolu stabilnosti. Nije potvrđeno da će adaptivni amortizeri biti deo paketa početnih varijanti ovog modela.

15alfaromeo giulia3

Giulia ima i novi Alfin sistem koji modifikuje dinamiku vozila u skladu sa željom vozača. Ponuđeni modovi vožnje su: Dynamic, Natural, Advanced Efficient i Racing.

15alfaromeo giulia7

Enterijer izgleda poprilično drugačije od unutrašnjosti modela Giulietta ili Mito. Pored prepoznatjivih oblika tastera i hromiranih ivica ventilaconih otvora, oblik centralnog dela i veliki centralni ekran su potpuno novi, kao i primena karbonskog trima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here