FIA CEZ: Vesnić beleži još jednu duplu pobedu

0
1316

Druga runda ovogodišnjeg šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama je vožena na stazi RedBull Ring, u Austriji. Promenljivi uslovi tokom vikenda nisu omeli Vesnića da i ovog puta ima 100% učinak.

Mikica Vesnić je dominirao i po kiši i po suvom vremenu, tako da je podebnički niz nastavljen osvajanjem još dve pobede na drugoj rundi takmičenja. Vesnićev saldo nakon još jednog perfektnog vikenda iznosi 100 osvojenih bodova, dok je drugoplasirani u generalnom poretku osvojio tek 38 bodova.

Prva trka, vožena u subotu, je vožena po jakoj kiši i trku su obeležili brojni incidenti kao i dva prekida trke. Sudije su 5 minuta pre kraja trke morale da prekinu trku nakon udesa dva češka vozača.

Rezultati prve trke:

1. Milovan Vesnić, SRB, Opel Vectra
2. Tomas Pekar, CZE, Renault Clio
3. David Palmi, CZE, BMW GTR
4. Petr Krejci CZE, Lotus Exige
5. Anze Urbancic, SLO, Renault Clio

Tokom noći između subote i nedelje, vremenski uslovi su se prilično promenili (na bolje), tako da je nedeljna trka vožena u gotovo idealnim uslovima, što je Vesniću prilično olakšalo posao zbog toga što je nakon subotnje trke izjavio kako zbog klizave podloge nije mogao efikasno da prenese snagu na podlogu, pa je vozio sa dosta rezerve.

Ni idealni uslovi nisu omogućili da trka protekne bez incidenata. Vesnić je krenuo silovito i odmah počeo da pravi razliku u odnosu na konkurente, ali već u drugom krugu na stazu izlazi vozilo bezbednosti ali i hitna pomoć jer su dva takmičara ozbiljno povređena. Takmičenje je prekinuto i nastavljeno posle nekih petnaestak minuta pauze koliko je redarima trebalo da uklone ono što je ostalo od dva automobila. Ova pauza nije uticala na Vesnićevu koncentraciju, u restartu je ponovo poveo, i do kraja bez većih problema priveo trku kraju ostavivši konkurenciju daleko iza.

Danas dosta lak posao za mene. Mogu čak reći da nisam previše ni forsirao. Ono što je najbitnije je da je iza mene i EKO Racing Teama još jedan uspešan vikend. Četiri od četiri je uspeh koji smo priželjkivali i evo ostvario se. Odustajanja i smenjivanje konkurenata na pozicijama iza mene dodatno nam ide u prilog i naša bodovna razlika je sada tolika da sa mirom možemo da planiramo nastavak sezone.“ – zadovoljan je Vesnić nakon nastupa u Austriji.

Srpski automobilista u Srbiju donosi čak šest pehara za prvo mesto jer je ponovo bio dominantan kako u okviru CEZ-a tako i u okviru ESET V4 CUP-a i šampionata Slovenije.

Rezultati druge trke u Austriji:

1. Milovan Vesnić, SRB, Opel Vectra
2. Rene Martinek, AUT, Honda Civic
3. Petr Krejci, CZE, Lotus Exige
4. Tomas Pekar, CZE, Renault Clio
5. C. Schreiber, AUT, Renault Clio

Generalni plasman CEZ:
1.Milovan Vesnić SRB – 100p
2. David Palmi CZE – 38p
3. Zoran Kastratovic SRB – 36pts
4. Petr Krejci CZE – 30p
5. Tomas Pekar CZE – 30p

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here