Renaultsport priprema Sandero RS

0
524

Rumunska Dačija, koja posluje u sastavu Renaulta, radi na novoj top verziji modela Sandero, kojeg će obraditi odelenje Renaultsport. Sandero RS namenjen je tržištima Brazila i Rusije, gde se prodaje pod znakom francuske kompanije, i neće se prodavati u ostalim evropskim zemljama.

 

Kratki video koji je ovim povodom objavio Renaultsport ne otkriva mnogo o samom automobilu, osim da ima Continentalove pneumatike i LED dnevna svetla. Nagovešten je i agresivniji dizajn prednjeg branika.

Spekuliše se da će automobil biti opremljen aluminijumskim felnama od 17 inča sa Renault Clia GT i da će na zadnjim točkovima imati disk kočnice (standardni Sandero nazad ima doboše, da bi troškovi proizvodnje bili što niži).

Zvaničnici Renaulta za sada ne otkrivaju mnogo o ovom modelu, uključujući najvažniji podak – koji će motor biti ugrađen u Sandero RS. Šef Renaultsporta Patris Rati (Patrice Ratti) rekao je da Sandero RS neće koristiti nijedan agregat iz sadašnje ponude ovog odelenja i podsetio da je Sandero lakši od Clia, zbog čega mu “nije potrebno preterano mnogo snage”.

Dačija neće prodavati ovu verziju Sandera u Evropi da ne bi naškodila prodaji Renultovih modela iz GT linije. Krajem 2015. godine očekuje se GT varijanta modela Twingo sa pojačanim turbo trocilindričnim motorom zapremine 0,9 litara na oko 120KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here